Петър Курумбашев: Борисов иска да е нещо средно между Ердоган и Путин

  • 01 ноември 2017 17:48

  • 3697
  • 5
Петър Курумбашев: Борисов иска да е нещо средно между Ердоган и Путин
© БТВ

На Конгреса на БСП не се състоя дебат. Чу се ясно гласът на г-жа Нинова, но не чух отсрещната страна какво иска да каже. Може би тези, които са искали да опонират, са предпочели да не вземат думата. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът от левицата Петър Курумбашев.

В БСП, за разлика от много други партии, винаги е имало място за различните мнения. ГЕРБ отдавна се занимават с политическо инженерство в България - успяха да разформироват групата на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, - РЗС, след това помогнаха и за смяната на лидера на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Понеже ГЕРБ отлично разбират, че БСП е единствената политическа сила която може да ги свали от власт, винаги са се грижили да създават напрежение в партията, заяви Курумбашев.

Според мен в момента в "демократичните" представи на премиера Борисов се мерджелее нещо средно между Ердоган и Путин. Той иска да има нещо като опозиция, но да не е точно опозиция, добави социалистът.

Той коментира и намерението на БСП да инициира вот на недоверие срещу правителството. Очевидно след всички скандали, които се случват, има необходимост да се внесе вот на недоверие. Дали той ще бъде успешен или неуспешен, ще покаже гласуването в пленарната зала. Това е моментът, в който една политическа сила се определя като управляваща или опозиционна. Предполагам, че срещу вота на недоверие ще гласуват ГЕРБ и Патриотите, тъй като те са управляващата коалиция, посочи евродепутатът.

По думите му при спора за новите изтребители управляващите показват очевидно нежелание да се модернизира Българската армия. Вторият спор, който сериозно върви, е кой да назначава бъдещата антикорупционна структура. Според мен управляващите са притеснени, ако те не назначават този човек, а го назначава президентът. А това не би трябвало да е битка между егото на президента и премиера, а битка срещу корупцията. Според мен този орган би функционирал по-добре, ако се назначава от президента, отбелязва Петър Курумбашев.

Мисля, че г-н Радев върви по своя път като президент, има сериозна подкрепа от г-жа Йотова и двамата са адекватен коректив на изпълнителната власт, каза още Курумбашев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3697 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.11.02 | 22:01

5
Глупак

2017.11.02 | 22:01

4
Корумбашев си остана едно голямо нищо, което си въобразява, че е нещо.
национални предатели сте били винаги

2017.11.02 | 22:01

3
Като евродепутат Пеци работи изключително активно за проваляне имиджа на България. За разлика от него и съпартийците му в ЕП има умни хора и не обръщат внимание на антибългарските им напъни. Комунягите навсякъде ги гледат с насмешка и са обект на насмешки. Всички знаят що з
гост

2017.11.02 | 19:24

2
защо говориш против своите..
predi 09.09 si biaxte aiduci

2017.11.02 | 19:24

1
sega ste si sa6tite....

Добави коментар

Водещи новини