Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското дружество МОБА ЕООД

  • 01 ноември 2017 14:59

  • 1646
  • 0
Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското дружество МОБА ЕООД
© Novini.bg

Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското дружество МОБА ЕООД, съобщава пресцентърът на ведомството.

"Политиката на Министерството на отбраната по отношение на търговско дружество МОБА ЕООД е изцяло насочена към това фирмата да бъде оздравена и да продължи да съществува". Това е казал министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в отговор на журналистически въпроси днес в Министерството на отбраната. Той и неговият заместник Анатолий Величков са коментирали актуалната тема за финансовото състояние на дружеството за охрана и сигурност с принципал министърът на отбраната.

Заместник-министър Величков е разяснил предприетите действия за оздравяване на МОБА ЕООД, като е подчертал, че за периода 2014-2016 г. дружеството е натрупало задължения от 1 млн. и 94 хил. лв.

"На първо място, използвайки възможността за вътрешно възлагане, гарантирахме нови източници на приходи, от 100-процентова охрана на обекти, включително и такива с отпаднала необходимост", е казал той. По думите му, са били предприети и действия за съкращаване на неоправданите административни разходи. Същевременно е бил извършен и бърз вътрешен одит, като резултатите от него са предоставени на прокуратурата и финансовата инспекция.

"Със съдействието на заместник-министъра на финансите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през успяхме да намалим размера на месечните вноски към НАП за погасяване на старите задължения на дружеството, за да можем да изплащаме заплатите на над хилядата работници в МОБА ЕООД", е посочил още Величков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини