Напрежение в редиците на БСП

  • 23 януари 2012 19:40

  • 4616
  • 5
Напрежение в редиците на БСП
©

Бившият президент Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в се връща към обществени ангажименти в началото на февруари, съобщо bTV.

Семейство Първанови днес прекара деня у дома, в столичния квартал „Красна Поляна”.

Бившата първа дама излезе за кратко в квартала по обед, а президентът Първанов не напусна жилището цял ден. Офисът, с който експрезидентът ще разполага занапред, и днес остана празен.

А в централата на БСП става все по-напрегнато - социалистите са в очакване ще има ли сблъсък между Първанов и Станишев за лидерския пост и кой би победил.

Когато през 2001 година Първанов сдаде лидерския пост в БСП, лично той посочи като свой наследник Станишев. Сега обаче според депутати от левицата двамата дори не си говорят. Всички очакват хода на Първанов.

„Дали той ще влезе в директен сблъсък със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на - не знам, зависи изцяло от него. За мен лично е по-добре така, отколкото както имаше предложения, да седнат да се разберат”, коментира Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

„Имаше едно филмче на Доньо Донев, където имаше двама много запалени табладжии, които играеха табла а през това време водата се качваше нагоре и заливаше всички етажи. За двамата табладжии беше важно само кой ще спечели, а не например дали ще се удавят”, каза Петър Курумбашев.

Сблъсъкът за лидерския пост в БСП се очаква да се състои през май, когато е редовният конгрес на червените.

В БСП смятат, че ако Станишев не се откаже от поста, Първанов твърдо ще застане срещу него. Ако обаче лидерът на БСП се оттеглел, за да се посвети на ангажимента си като лидер на Партията на европейските социалисти, Първанов бил склонен да заложи на младо и популярно лице в БСП. Вече дори се заговори, че фаворити са депутатите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

И въпреки че част от социалистите смятат, че Станишев не е в позиция да спечели избори, защото загуби последните няколко вота драматично, стари червени кадри припомнят, че в историята на БСП няма нито един свален председател. Всеки си е отивал сам.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4616 5

Коментари 5

Добави коментар
хе хе хе

2012.01.25 | 07:17

5
Предстои нов червен цирк - единствено Жан Виденов се оттегли достойно, въпреки че беше катастрофа като премиер!Новсякъде в нормалните държави загубилия избори си отиваза да даде път на нови идеи, в Бсп абаче винаги председателя си мисли ,че без него света ще се срути и решава " да не напуска кораба в тежкия момент":):):)!Колкото е жалко , толкова е и абсурдно - типично по-комунистически!Всъщност който и паразит да стане по-добре за умиращата старица БСП надали ще стане, но пак ще гледаме циркове
Зако...

2012.01.25 | 07:17

4
Хитрият пернишки селянин Гьоре срещу посредственият московчанин Серг ейчо? Завиждам на тези, които ще наблюдават първият сезон!...
Val

2012.01.25 | 07:17

3
Koito i da pobedi ot tezi komunisticheski banditi,niama nishto da postigne,zashtoto tehnite izbirateli izmirat poradi starost,nali tova e pargtiata na starite hora,Drugia faktor e,che i dvamata sa dostatachno kompromentirani,treto,ES ne iska komunisticheski baditi.Vasheto vreme si otiva drugari komunisti,kriite tova koeto otkradnahte,zashtoto shte doide vreme da povrashtate.
boris

2012.01.24 | 20:05

2
този червен боклук просто трябва да си замине завинаги,защото напълно провали партията си за да не кажа че я обезличи!!...той е опасен и за държавата,която тласка умишлено към пропастта....нямаме нужда от хамстери...те са само за да стоят в клетка!!..обръщам се към по младите във черваната партия:изгонете ги тези пенсионери и качете по върха млади социалисти(комунисти)..иначе бог да ви е на помощ!!
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕН

2012.01.24 | 04:06

1
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ №-1 В БЪЛГАРИЯ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини