Вежди Рашидов: Комисиите по култура на европейските страни ще подкрепят българското европредседателс

  • 31 октомври 2017 18:34

  • 1131
  • 0
Вежди Рашидов: Комисиите по култура на европейските страни ще подкрепят българското европредседателс
© Пресцентър ГЕРБ

Франция подкрепи предложението на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко председателите на парламентарните комисии по култура на страните членки на ЕС да се срещнат в София в първата половина на 2018 г. по време на българското европредседателство. Това стана днес във френския Сенат по време на срещата на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко с председателя на Комисията по култура Катрин Морен-Дезайи и с председателя на групата за приятелство с България - сенатор Лоик Ерве, съобщи пресцентърът на партия ГЕРБ.

На срещата присъства и българският посланик в Париж Ангел Чолаков.

Катрин Морен-Дезайи поздрави Рашидов за амбицията му парламентарните комисии по култура на страните членки да обединят усилия за законодателни инициативи за категорична борба с незаконния трафик на културни ценности, за защита на авторските права и за опазването на културното наследство.

"Това е трансевропейска инициатива, която всички заедно трябва да подкрепим", заяви Катрин Морен-Дезайи. Френските домакини отбелязаха и заслугите на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за впечатляващото представяне на българската култура във Франция в последните години, както и за създаването на условия за реципрочни френски културни прояви у нас, се казва в съобщението на ПП ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини