Националното знаме ще бъде издигнато пред президентството по повод Деня на народните будители

  • 31 октомври 2017 16:50

  • 1004
  • 0
Националното знаме ще бъде издигнато пред президентството по повод Деня на народните будители
© Novini.bg

В Деня на народните будители - 1 ноември, ще се състои традиционната церемония по издигане на националното знаме пред президентската институция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 10.00 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част. След церемонията държавният глава ще има среща от 10.20 часа на "Дондуков" 2 с ръководители на институции в областта на науката, образованието, културата и изкуството.

В 14.00 часа държавният глава ще участва в тържественото събрание на Българската академия на науките по случай Деня на будителите и ще връчи наградите за млади и най-млади учени на БАН - "Професор Марин Дринов" и "Иван Евстатиев Гешов". Конкурсът цели да открие и стимулира талантливите млади учени в Академията, да им позволи по-рано и успешно да осъществят международни научни контакти, да подпомогне тяхното развитие и израстване, както и да направи работата в науката по-привлекателна за млади и даровити специалисти в България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини