Вежди Рашидов: България е високо оценена в ЮНЕСКО (снимки)

  • 30 октомври 2017 14:03

  • 767
  • 0
Вежди Рашидов: България е високо оценена в ЮНЕСКО (снимки)
© ПП ГЕРБ

Горд съм,че културното наследство на България е високо оценено в ЮНЕСКО. Това заяви днес в Париж председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко след срещата си с Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко благодари на Бокова за току що взетите от нея две много важни за страната ни - нов шестгодишен договор за продължаване на работата на Регионалния център на ЮНЕСКО в София и обявяването на Габрово за творчески град на занаятите под егидата на ЮНЕСКО. Така Габрово става вторият български град след София, чийто културен потенциал е оценен много високо от световната организация.

Снимка: ПП ГЕРБ


Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко поздрави Ирина Бокова за двата й успешни мандата начело на ЮНЕСКО, за безценните й усилия за опазването на световното културно наследство и за личната й ангажираност за развитието на българската култура. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е в Париж за участие в Генералната конференция на 39-ата сесия на световната организация. Една от основните теми на форума е опазването на културното наследство. Утре Рашидов има срещи във френския Сенат.

Снимка: ПП ГЕРБ

Последвайте канала на

Десислава Станева
767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини