Вежди Рашидов: България е високо оценена в ЮНЕСКО (снимки)

30 октомври 2017 14:03

Вежди Рашидов: България е високо оценена в ЮНЕСКО (снимки)
© ПП ГЕРБ
749 0

Горд съм,че културното наследство на България е високо оценено в ЮНЕСКО. Това заяви днес в Париж председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов след срещата си с Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Вежди Рашидов благодари на Бокова за току що взетите от нея две много важни за страната ни - нов шестгодишен договор за продължаване на работата на Регионалния център на ЮНЕСКО в София и обявяването на Габрово за творчески град на занаятите под егидата на ЮНЕСКО. Така Габрово става вторият български град след София, чийто културен потенциал е оценен много високо от световната организация.

Снимка: ПП ГЕРБ


Вежди Рашидов поздрави Ирина Бокова за двата й успешни мандата начело на ЮНЕСКО, за безценните й усилия за опазването на световното културно наследство и за личната й ангажираност за развитието на българската култура. Вежди Рашидов е в Париж за участие в Генералната конференция на 39-ата сесия на световната организация. Една от основните теми на форума е опазването на културното наследство. Утре Рашидов има срещи във френския Сенат.

Снимка: ПП ГЕРБ

Десислава Станева
749 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар