Воля: Новият антикорупционен орган е политически Франкенщайн

  • 22 октомври 2017 17:44

  • 1291
  • 2
Воля: Новият антикорупционен орган е политически Франкенщайн
©

Законът за антикорупцията се сведе само до това кой ще избира ръководителя на този орган, а извън фокуса на дебата останаха много по-важни въпросителни около него. Това заяви Пламен Христов по програма „Хоризонт” на БНР.

Народният представител от ВОЛЯ бе гост на предаването „Неделя 150”.

Христов каза, че и след двата консултативни съвета на тема „Корупция” при президента лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки ясно изрази позицията на партията – че не вижда смисъл от създаването на такава структура, защото тя ще бъде по-скоро прах в очите на нашите партньори от Европейския сюзи и защото по същество няма да допринесе до нищо.

„Интересният въпрос тук трябва да бъде не кой ще избира, а как и по какъв начин обществото ще може да контролира това творение, което прилича на творението на доктор Франкенщайн и дали в даден момент то няма да стане неконтролируемо за обществото. Така идва следната въпросителна – ако от няколко структури сглобим един нов орган, дали 3 х 0 ще направи 1, защото, според нас от ВОЛЯ, 3х0 си е 0 и не би трябвало да правим нещо, което ще е просто поредният държавен неработещ орган", каза народният представител.

Депутатът от ВОЛЯ припомни как през 2008 г. по времето на премиера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на бе създаден ДАНС, а малко по късно от ГЕРБ – БОРКОР и как и двете организации широко пропагандираха, че ще спрат корупцията и то в кратки срокове. „В момента обаче те работят абсолютно неефективно и борбата с корупцията е абослютна нула.

Следователно не можем да разчитаме, че ще вземем от тези структури нещо и ще направим нещо работещо. Те имат огромни бюджети, но не вършат нищо. За девет години и двете партии, със своите антокорупционни органи, не са постигнали нищо”, категоричен бе Пламен Христов.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.23 | 18:08

2
МАГАРЕШКИ ТРУПОВЕ
Манев

2017.10.23 | 06:24

1
Никой не ви пита.

Добави коментар

Водещи новини