Парламентът преизбра за генерален директор на БТА Максим Минчев

18 октомври 2017 10:42

Парламентът преизбра за генерален директор на БТА Максим Минчев
© Булфото
720 0

Парламентът преизбра за генерален директор на БТА Максим Минчев. Той получи пълна подкрепа от 141 гласа "за".
Това е вторият петгодишен мандат на Минчев начело на Българската телеграфна агенция. Кандидатурата му бе предложена от Тома Биков от ГЕРБ.

След преизбирането генералният директор положи клетва пред Народното събрание.

Председателят на медийната комисия Вежди Рашидов припомни, че Максим Минчев е генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции и акцентира върху усилията му новините да достигат до нашите сънародници зад граница. Това е единствената агенция, която в момента работи за популяризиране на положителното, което се случва в държавата, подчерта още Рашидов. Той пожела БТА да се развива все повече и да носи престиж на българския народ.

Тома Биков припомни, че преди няколко месеца НС е приело с пълно единодушие отчета на БТА за 2016 г., което, по думите му, е достатъчно доказателство за подкрепата на кандидатурата, а медийната комисия също единодушно го е одобрила.

Юлиан Ангелов заяви подкрепата на Обединените патриоти за номинацията като подчерта, че БТА е една от малкото ангажирани с българите зад граница медии. Примерът, който даде БТА, трябва де е пример и за останалите национални медии, пожела депутатът.

От името на левицата Иван Ченчев също заяви подкрепа и добави, че в БТА липсват фалшивите новини. Впечатлени сме от презентацията на Минчев пред комисията по култура и медии, пожелаваме успех и разширяване дейността на БТА, каза още представителят на БСП.

Нора Виткова
720 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар