Ръководството на БСП изслушало депутата, чийто брат е сочен за шеф на банда за рекет

  • 17 октомври 2017 15:55

  • 3671
  • 9
Ръководството на БСП изслушало депутата, чийто брат е сочен за шеф на банда за рекет
© Пресцентър БСП

Изпълнителното бюро на БСП е изслушало днес депутата Георги Стоилов, чийто брат е сочен за ръководител на престъпна група за изнудване, предстои утре Стоилов да бъде изслушан и от ПГ на "БСП за България". Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на ПГ на левицата и член на партийното ръководство Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Георги Стоилов заяви пред журналисти, че ще се съобрази с всяко решение на своите колеги. Не се срамувам от нито едно свое действие, надявам се това да не е политическа поръчка, каза той.

Пред Изпълнителното бюро Стоилов заявил, че няма никакво отношение към действията на брат си и бил категоричен, че с него никога не са имали и бизнес взаимоотношения, а животът им се е развивал по различни пътища.

"Съответно ние не можем да упрекваме някого за връзките на неговия брат и какво точно е правил брат му", каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България". Ако се появи и най-малкото отношение към Георги Стоилов, че има конкретни връзки, или предположение, разбира се, той трябва да понесе своята политическа отговорност, но на този етап нямаме причина да се съмняваме в неговите думи, добави Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

В отговор въпрос той коментира, че в случая със Стоилов не става въпрос за шуробаджанащина и даде пример какво означава едно семейство да разпределя държавни и общински пари - кметът на община Раднево бил назначил жена си за кметски наместник в село Ресиманово.

В отговор от ГЕРБ обясниха, че съпругата на кмета на Раднево е назначена за кметски наместник още през 2004 г., обаче не от мъжа си, а още от покойния кмет Нончо Воденичаров, и срещу нея няма сигнали и проверки. "Трябва ли при това положение един човек, който работи в интерес на хората и селото го подкрепя, да бъде сменен, само защото е роднина на някой от управляващите в общината", попита Емил Христов от ГЕРБ, цитиран от БТА. Според него това не може да се приеме за укоримо поведение, а хората, които работят, трябва да бъдат оставени да работят.

Христов отправи контравъпроси към социалистите - дали арестуваният в Русе бизнесмен е правил дарения за предизборната кампания на БСП. Относно опасенията на левицата, че в акцията срещу брата на Георги Стоилов има политически момент, Емил Христов коментира, че всякакви подобни внушения на БСП са стремеж да се избяга от истината. Борбата срещу престъпността никога не може да бъде продиктувана от нещо друго освен от желанието на правителство да се бори с тази престъпност, каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3671 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
САМО ГЕРБ!

2017.10.18 | 06:04

9
СОЦИАЛИЗМА Е ПРЕСТЪПНА ИДЕОЛОГИЯ, ЗАТОВА СОЦИАЛИСТИЕ ВИЖДАТ ВЪВ ВСЯКА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВ - ЗАСТРАШАВА ИМ ИДЕОЛОГИЯТА.

2017.10.18 | 06:04

8
По тоя начин родата Иван-Костови,Надецда-Михайлова, Христо-Бисверови и тн. седесарски разбойници са солидарно виновни.

2017.10.18 | 06:04

7
Оставка,без обяснения,на депутата от БСП / БКП
комунист = боклук

2017.10.18 | 06:04

6
По същия начин шумкарските отрочета се разграничиха през 1990г от комунистическо-болшевишките престъпници и терористи -- бащите си , избили по сталинския почин през 1944г цвета на нацията , за да им присвоят имотите и парите .

2017.10.18 | 06:04

5
С чии парли Георги Стоилов печели преференцията в Русе .Кой го финасире ,не е ли връзката брат му престъпника
Кирилов

2017.10.18 | 06:03

4
За роднините в Хасково, които работят заедно можете да ревете. А за роднини, които учстват в организирана престъпна група няма значение.Ето това са т.нар. социалисти - МАФИЯ !
xc xc

2017.10.18 | 06:03

3
АБЕ КЪДЕ И КАТО КАКВА РАБОТИ СЪПРУГАТА НА ЦВЕТАНОВ И ИМА ЛИ ЦЕНЗ ЗА ТОВА? КЪДЕ РАБОТИ СЪПРУГА НА ДЕПУТАТКАТА ДУКОВА?
някой си

2017.10.18 | 06:03

2
Само надолу и надолу към дъното вие днеска си таковахте мамата ритуално ! Корупция ще борят и то по високите етажи боже боже боже

2017.10.18 | 06:03

1
Комунист и оставка - две пълни противоположности.

Добави коментар

Водещи новини