Огнян Герджиков: И Борисов, и Радев са мъжкари. И двамата се справят добре

  • 16 октомври 2017 08:24

  • 2351
  • 4
Огнян Герджиков: И Борисов, и Радев са мъжкари. И двамата се справят добре
©

Добре съм. Ангажиментите не са ми по-малко, но напрежението е много по-малко. Властта не ми липсва, защото аз никога не съм стремял към нея. Хората ще кажат как съм се представил като премиер. Аз лично мисля, че се справихме добре. Изборите бяха организирани перфектно, направихме някои много хубави неща, допуснахме и грешки, което е нормално. У мен остава чувството за добре изпълнен дълг.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият служебен премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то. "Грешката ни е, че освободихме и уволнихме малко повече хора, отколкото трябваше. И други служебни правителства са правили подобни чистки. С Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съм се чул два или три пъти. Не е било за нещо специално. Не сме говорили за папките, които му оставих. В тях имаше сигнал и главния секретар на МВР по онова време Георги Костов. Абсолютно неверни са твърденията, че съм окзавал натиск да напусне. Срещу него имаше една папка с показания на хора, които твърдяха, че е извършил нередни неща. Не искам да коментирам тази тема. Има си следствие, което ще си свърши работата. Настоящият премиер е в правото си да решава дали да има доверие на Костов или не", добави той.

"Не съм силен в темата със скандалите и не мога да дам много умен отговор на въпроса за "кумгейт". Битка между ГЕРБ и БСП ще има винаги. В една демокрация това е съвсем нормално. Наблюдава се известно напрежение между президент и премиер. И двамата са мъжкари. И двамата имат силно его. И двамата са достатъчно интелигентни, за да знаят до къде да стигнат в престрелките. За изтребителите направихме това, което беше нужно. Румен Радев ми се обади и ми каза, че е изключително важно да вземем решение за самолетите, защото ще изгубим финансиране и срокове. За това взехме решението. Ние единствено валидирахме решението на експертната комисия, която беше назначена от предходния кабинет, а не от нас. Не съм сменял никакви военни експерти. Разбирам притеснението на премиера Борисов, защото върху неговия гръб лежи решението за изтребителите, но той няма право да се сърди на служебния кабинет. Ние не сме сменили никакви експерти. Това може да е станало извън министерски съвет и без мое знание. И Борисов, и Радев се справят добре. Убеден съм, че ще се справим добре с европредседателството", категоричен беше Герджиков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2351 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.09 | 19:54

4
БОРИСОВ Е МЪЖКАР, РАДЕВ Е МЪРША

2017.10.17 | 09:04

3
Леке
ЕЙ , ОТЪРВАНЕ НЯМА ОТ БОКЛУЦИ .

2017.10.17 | 09:04

2
ГЕРДЖИКА НЕ Е ПОЛИТИК ТОЙ Е ИНСТИТУЦИЯ НА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА , МЕКО КАЗАНО !

2017.10.17 | 09:04

1
Радев го страпонат.

Добави коментар

Водещи новини