Екоминистърът разкри ще плащаме ли 3 млрд. глоби заради мръсния въздух

  • 13 октомври 2017 18:50

  • 2372
  • 3
Екоминистърът разкри ще плащаме ли 3 млрд. глоби заради мръсния въздух
©

България е осъдена на първа инстанция за финните прахови частици, но никъде няма официален документ от Европейската комисия, че трябва да заплатим 3 млрд. глоби. Вторият факт е, че проблемите с финните прахови частици се решават, има знаичтелен напредък и подобрение. Точно такива разговори водих с ЕК. До края на 2018 година по ОП "Околна среда" ще бъдат отпуснати 118 млн. лева, които ще отидат при кметовете на общините, за да бъдат реализирани проектите за подобряване на чистота на въздуха.

Това каза в предаването "Още от деня" министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. "Замърсяването на въздуха се дължи най-много на битовото отопление. Това е свързано с икономическото положение в страната. На второ място е градския транспорт и трафика. Едва на трето място е промишленото замърсяване. Пак ще повторя, че към днешна дата нямаме наказателна глоба и преминаване на делото на друга инстанция. Не знам от къде са се появили тези информации за 3 млрд. Ние сега сме, образно казано, в период, в който представяме пред ЕК какви мерки взимаме за справяне със замърсяването на въздуха и как ще изразходваме тези 118 млн. лева по оперативната програма", категоричен беше министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2372 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
като как точно

2017.10.14 | 11:31

3
КАК ЩЕ СПРЕТЕ МАНГАЛИТЕ - ВИДНИ ИЗБИРАТЕЛИ, ДЕТО ДЕНОНОЩНО ГОРЯТ ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ, КОНТРАБАНДНИ ДЪРВА И АВТОМОБИЛНИ ГУМИ В БЕЗБРОЙНИ НЕЗАКОННИ ГЕТА ОКОЛО и В СОФИЯ? ДОКОГА ЩЕ ГИ ТОЛЕРИРАТЕ И ЗАЩО СА ТЕЗИ МИЛИОНИ - ДА ИМ КУПУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РАДИАТОРИ НА ЦИГАНИТЕ, А НИЕ ДА И
ха така

2017.10.14 | 11:31

2
Ха такааа - направете им парно в гетата, а българите ще им плащат и него! Щастие и просперитет и още милиони в некои "суджуци" май?
321

2017.10.14 | 07:12

1
да , кмета на Варна полива улиците и през октомври /за да стават от хлъзгане, сутрин повече катастрофи/, но пък и изпълнява и Европейската директива /за гушата на фирмаджията на водоноските/

Добави коментар

Водещи новини