Борисов: Ще разчитаме на подкрепата на ЕК за българското председателство (видео)

  • 29 септември 2017 14:27

  • 2580
  • 9
Борисов: Ще разчитаме на подкрепата на ЕК за българското председателство (видео)
© Министерски съвет

Ще разчитаме на подкрепата на Европейската комисия и на Вашите съвети по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Това каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в Талин, съобщиха от правителствената пресслужба. Според българския премиер през шестте месеца на нашето председателство могат да бъдат разгледани теми с голямо бъдеще, ако страната ни съумее да ги постави правилно. Министър-председателят отбеляза, че е показателна подкрепата, която България получава за инициативата си да организира Среща на върха на лидерите от ЕС на тема „Западни Балкани“ в София.

Премиерът Борисов благодари за думите на Юнкер, че България е пример за подражание – с нейната финансова и икономическа стабилност и сигурни граници. Справяме се прекрасно като надеждна граница на Шенген, изтъкна министър-председателят. Той добави, че е доволен от посещенията на европейските лидери у нас, които в последствие могат да споделят със своите колеги какво са видели и как се справяме. Това по думите му помага да се разсеят всякакви съмнения относно готовността на страната ни за Шенген и еврозоната.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г акцентира още върху финансовите показатели на страната ни, ниската безработица, борбата срещу контрабандата и мерките на правителството за премахване на повече административни тежести за гражданите и бизнеса.

Малко по-рано министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте даде висока оценка за положените усилия и успехите от страна на българското правителство в борбата с контрабандата и корупцията и увери премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че България е на прав път. По време на двустранната им среща, проведена в Талин преди началото на Срещата на върха в областта на цифровите технологии, Борисов запозна своя колега с подготвения от кабинета антикорупционен закон, както и с резултатите от съвместните действия на правоохранителните органи, приходните агенции и прокуратурата за пресичане на контрабандните канали и групи, ощетяващи не само българската икономика, но и икономиките на страните от Европейския съюз. Той даде пример с публикуваното преди дни изследване на незаконната търговия с цигари, което сочи рекордно ниско ниво за България от 7 процента. По този показател страната ни се нарежда на осмо място в ЕС, като изпреварва държави като Франция, Великобритания, Германия, Холандия.

Борисов запозна Рюте с предприетите мерки за опазване на външната граница на Европейския съюз, както и актуално състояние на миграционния натиск. Той припомни високите оценки, получени за охраната на границата от институциите на ЕС и правителствените ръководители, посетили страната ни. Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше категоричен, че България покрива критериите за приемане в „чакалнята“ на Еврозоната и Шенгенското пространство и ще продължи ежедневно с действията си да убеждава своите европейски партньори в това.

Премиерът Борисов покани своя нидерландски колега Рюте да участва в Срещата на върха, която Българското председателство на Съвета организира през месец май в София „Европейски съюз и Западни Балкани – диалог, перспективи, сътрудничество, партньорство“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2580 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Боко Крадеца

2017.10.03 | 13:59

9
Тоя толкова уплашено гледа а нашия се усмихва мазно...дееба и мазника ти
Хаха

2017.10.03 | 13:59

8
Къде е дясната ръка на будичката. Да не го е стиснал за .... така сърцесдиращо гледа Юнкерът.

2017.10.03 | 13:59

7
ВИЖДАМ ДВА БОКЛУКА НА СНИМКАТА.
УБИЙ комунист - терорист СПАСИ РОДИНАТА СИ !!!!!!!

2017.10.03 | 13:59

6
НАЙ ДОБРИЯ комунист Е МЪРТВИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
УБИЙ комунист - терорист СПАСИ РОДИНАТА СИ !!!!!!!

2017.10.03 | 13:59

5
НАЙ ДОБРИЯ комунист Е МЪРТВИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
УБИЙ комунист - терорист СПАСИ РОДИНАТА СИ !!!!!!!

2017.10.03 | 13:58

4
НАЙ ДОБРИЯ комунист Е МЪРТВИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2017.10.03 | 13:58

3
BOIKOOOOOOOOO KURVOOOOOOO MRI

2017.10.02 | 17:15

2
Юнкер гледа уплашен: "Тая седесарска Банкянска горила да не вземе да ме надупи".

2017.10.02 | 17:15

1
Ще станем председател, но никой няма да ни бръсне, като сливата на Надка. СДС ни орезили напълно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини