Цветанов: В България ще се дискутира бъдещето на Западните Балкани и борбата с тероризма

  • 10 октомври 2017 16:02

  • 838
  • 1
Цветанов: В България ще се дискутира бъдещето на Западните Балкани и борбата с тероризма
©

Западните Балкани и състоянието на сигурност в региона да бъдат част от дневния ред на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, предложи в Брюксел председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той участва в учредителната среща на групата и в рамките на нея проведе разговор с председателя на Комисията за граждански права, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес.
 
По време на разговора с Мораес Цветанов обяви, че е важно акценти в дневния ред на следващото заседание да бъдат Западните Балкани, борбата с тероризма и усилията за опазване на сигурността на външните граници на Европейския съюз.

Цветан Цветанов предложи на заседанието през март 2018 г. в София да бъдат поканени като наблюдатели представители на парламентите на страните от Западните Балкани и Турция. Предложението ще бъде обсъдено.
 
Има идея в работата на групата в София да бъдат обсъдени и начини за борба с киберпрестъпленията, а в заседанието да вземат участие и еврокомисарите Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, отговаряща за цифровото общество и икономика и Джулиян Кинг, отговарящ за сигурността.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
838 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
все ми е едно

2017.10.11 | 20:30

1
айе сектир бе галоши

Добави коментар

Водещи новини