Президентът Радев върна предложението за шеф на ВАС

  • 04 октомври 2017 15:18

  • 2338
  • 1
Президентът Радев върна предложението за шеф на ВАС
© Булфото (архив)

Президентът върна предложението на ВСС да назначи Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 за председател на ВАС. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви това пред журналисти от летище "София" преди да замине на официално посещение в Полша.

Президентът каза, че със смяната на Висшия съдебен съвет новият състав има нова легитимност и затова очаква те да процедират съобразно разписаните законови норми.

Припомняме, че в предишни свои изказвания президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е заявявал, че най-логично е новият председател на Върховния административен съд да се избира от новия Висш съдебен съвет, а не от стария.

Изборът на председател на едно от най-големите съдилища у нас стана повод за остър задочен сблъсък между държавния глава и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 беше избран на 11 септември от предишния състав на ВСС с 20 гласа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.04 | 22:25

1
Много е важно като Фърчиш нависоко , как и върху какво ще кацнеш .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини