Искрен Веселинов: В БХК са българомразци, трябва да се забрани дейността им

  • 03 октомври 2017 17:30

  • 5344
  • 2
Искрен Веселинов: В БХК са българомразци, трябва да се забрани дейността им
©

Български хелзинкски комитет (БХК) е организация, която основно следи за правата на хомосексуалните и на пострадалите роми при грабежи. Те обаче преминаха всякаква мярка с писмото, което изпратиха на европейските институции, в което предлагат да не се разглежда кандидатурата на страната ни за домакин на Европейската агенция по лекарствата. Основният им мотив е, че в страната ни правата на гейовете и лесбийките са нарушени. Това каза народния представител от ОП и зам-председател на ВМРО Искрен Веселинов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Въпреки, че шансовете на страната ни са малки, това е накърняване на интересите ни, смята националистът. „България е една от малкото държави в ЕС, която няма агенция на своя територия. Това би подпомогнало бюджета ни и би било признание и престиж. Сега тази позиция нанася преки щети на българската икономика, подчерта Веселинов.

„Очакваме подписалият това писмо да понесе наказателната отговорност за вреда на държавата ни“, допълни зам.-председателят на ВМРО.

По думите му е нужно цялата организация трябва да бъде подложена на ревизия и да се преразгледа принципът, по който осъществяват дейност. Според Искрен Веселинов организацията уронва добрите нрави в страната и клевети България. „Нужни са по-строги текстове, които да дисциплинират тези българомразци. Освен това да се проучи финансирането на тази организация. Това е флагманът, който подпомага да се разклаща българската държавност. Най-после в тази държава трябва да се въведе ред“, категоричен беше депутатът. „Антибългарски организации нямат право да съществуват. Не приветстваме вредителството, което пречи на цялото общество“.

Помолен да коментира оставката на Делян Добрев, Веселинов заяви: „Отнасяме се с толерантност към проблемите, които имат в ГЕРБ. Нека се даде възможност да изложат своите доводи“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5344 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ввв

2017.11.08 | 21:28

2
Изгонете тези боклуци накрая...време е,нямат място в БГ

2017.10.04 | 18:37

1
сиди също е българомразец и скрит гей защо не го изгоните

Добави коментар

Водещи новини