Валери Симеонов: Атаката срещу Делян Добрев ни връща във времената на сталинските чистки

  • 03 октомври 2017 14:00

  • 4928
  • 18
Валери Симеонов: Атаката срещу Делян Добрев ни връща във времената на сталинските чистки
© Булфото (архив)

От свое име и от името на ръководството на Национален Фронт за Спасение на България призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици. Това написа във Фейсбук вицепремиерът и председател на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

"Работил съм с Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси. Това са фактите. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, към чиято работа не бе отправен нито един упрек", заявява Симеонов.

"Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой „враг на народа“. Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция? Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една „истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция. Призовавам Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: да използва всички законови средства, за да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците. Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП. Казусът „Добрев“, обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: за повече кураж, отговорност и стоицизъм", пише още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4928 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2017.10.05 | 11:59

18
бойко курвата де се крие?????
Маргарита Дишлиева

2017.10.05 | 11:59

17
И аз искам да забременея от господин Борисов, но Валери Симеонов ще ми отпусне ли после детски помощи.
волен сидеров ИСКАМ ДА РОДЯ ДЕТЕ ОТ БОЙКО !!!!!!!!

2017.10.05 | 11:58

15
САРАТНИКО ИСКАМ , ИСКАМ , ИСКАМ ДА РОДЯ ДЕТЕ ОТ ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БАБА МАГДАЛЕНА ТАШЕВА ЛУДА хатакистка

2017.10.05 | 11:58

16
волене И АЗ ИСКАМ ДЕТЕ ОТ БОЙКО ДАЛИ ЩЕ МОГА ДА ХВАНА НЕ ЗНАМ АМА ИСКАМ И МЕН БОЙКО ДА МА ЗАПЛОДИ
УБИЙ комунист - терорист СПАСИ РОДИНАТА СИ !!!!!!!

2017.10.05 | 11:58

13
ВАЛЕРИ Е ПАТРИОТ АМА волен КАКВО Е ИЗБЯГА ОТ КАЗАРМАТА ГЛАСУВА СЪС ДПС ДВЕ ГОДИНИ ПОЛУЧАВА рубли ОТ москва ТОВА ПАТРИОТ ЛИ Е ИЛИ ПРОДАЖНА КУРВА ???????????????????????????????????

2017.10.05 | 11:58

14
Ти от Карлуково ли избяга бе шемет ?
Ислямска държава

2017.10.05 | 11:58

12
Всички гербаджии в газовите камери

2017.10.05 | 11:58

11
И този задник ли пее в хора на Цвък ?

2017.10.05 | 11:58

10
е сега нема ;враг на народа; , сега обикновените хора са ви враг , затова постояно мислите как да ги ограбите , кога с безмислени ;обществени поръчки; , кога с милиционер-бизнеменнски методи , кога с пътна безопасност , кога с национална сигурност , не се накрадохте копелета без
гост

2017.10.05 | 11:58

9
Това ли ви е управлението,да се защитавате едни други,ти с хотели и ресторанти,които пълниш с държавни поръчки,Добрев с назначенията на цялата си рода,за останалите да не говорим и имаш наглостта да се показваш пред народа и да казваш колко добре управлявате
гошо

2017.10.05 | 11:58

8
Беквокалка.
DFfbdf

2017.10.05 | 11:58

7
ТЪПАК!

Добави коментар

Водещи новини