Христо Иванов: Министърът на икономиката действа като слон в стъкларски магазин

  • 28 септември 2017 07:49

  • 1937
  • 3
Христо Иванов: Министърът на икономиката действа като слон в стъкларски магазин
© Нова телевизия

Министърът на икономиката действа при пълна липса на контрол и прозрачност. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Да, България" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

При "Дунарит" казусът започна с една офшорка на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, която държавата изкупи. Икономическият министър Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в започна своята дейност със забрана на приватизацията и за много кратко време премина към експроприация на собственост. Не може да става въпрос за пазарен принцип, защото сделката за "Дунарит" е страшно непрозрачна. Държавата е действала в уникален синхрон със синдиците на КТБ. Трябва да се запитаме работа ли е на държавата да изкарва пари от това нещо, заяви Иванов.

Държавата се занимава с нещо, което много прилича на рейдърство. Министърът на икономиката нахлува като слон в стъкларски магазин в различни сектори. Държавата създава система от черни каси и хранилки като КТБ. Проблемът с навлизането на държавата в такива компании не е това дали тя е добър собственик, а това, че по този начин се корумпира самата държава. Този модел е изключително проблемен. С действията си държавата ще превърне "Емко" в прасенце-касичка на олигархията. Държавата не бива да действа като джамбазин от 90-те години, подчерта Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1937 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
отвратен

2017.10.09 | 11:46

3
Нагъл ,грозен безсрамник.
Иван

2017.09.28 | 14:23

2
Един провален министър като Христо Иванов не върви да дава съвети на действащ министър!
Младенов

2017.09.28 | 14:23

1
A ти все едно беше по-добър сигурно!

Добави коментар

Водещи новини