Вежди Рашидов се срещна в Москва със специалния президентски съветник Михаил Швидкой

  • 22 септември 2017 14:22

  • 1715
  • 0
Вежди Рашидов се срещна в Москва със специалния президентски съветник Михаил Швидкой
© ГЕРБ

Председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна днес в Москва с Михаил Швидкой, специален съветник на президента на Руската федерация по въпросите на международното културно сътрудничество, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

Двамата събеседници обсъдиха перспективите на културния обмен между двете страни и се обединиха около идеята, че културата е най- добрият посланик на държавите. През пролетта на следващата година в Москва предстои голям гастрол на Софийската опера и балет, основата на който беше положена миналата година от Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко като министър на културата. Тогава беше постигнато споразумение с Болшой театър да предостави и трите си сцени за гостуване на българската опера. Гастролът е планиран за април 2018 година. През същия период Третяковската галерия ще отвори залите си за представителна експозиция от образци на българската иконописна школа.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и Михаил Швидкой отбелязаха със задоволство и успешния проект "Нов български роман", който България започна през 2012 година. Досега по него на руски език са преведени книги на десет известни български писатели.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини