Екатерина Захариева: Радикализацията е сериозен проблем

  • 13 септември 2017 08:36

  • 1109
  • 0
Екатерина Захариева: Радикализацията е сериозен проблем
© ГЕРБ

Радикализацията е сериозен проблем, каза външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по БНТ.

Първият ни дипломат посочи, че въпросът е бил обсъждан на неформалната среща на външните министри на Европейския съюз в Талин миналата седмица. "Ние също трябва да си зададем въпроса дали нашите общества не се провалиха в интеграцията на тези хора, не сме допуснали някои грешки", каза още тя. Захариева посочи, че във форума са взели участие и нейни колеги от страни-членки на ЕС.

"В държавите от Западните Балкани имат желание да станат част от ЕС. Видях добри сигнали в Албания, Косово. Сърбия има максималната амбиция да отвори много преговорни глави", каза още Захариева.

За напрежението на Корейския полуостров министърът на външните работи посочи, че единственият път за решението на проблема е мирният път. "За съжаление, санкциите ще се отразят върху основното население на страната. Ние сме готови сме да наложим и по-силни санкции, но изчакваме решението на ООН. Ние не искаме насилствена смяна на властта в Пхенян", каза още тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини