Тома Биков: "Воля" не могат да инициират вот на недоверие, защото са 15 човека

  • 07 септември 2017 14:39

  • 4645
  • 6
Тома Биков: "Воля" не могат да инициират вот на недоверие, защото са 15 човека
© Булфото (архив)

„Воля“ не могат да инициират вот на недоверие, защото са 15 човека. Те могат да играят ролята на маша на БСП, каквато роля играха през първата пленарна сесия. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по повод изказване на лидера на „Воля“ Веселин Марешки за евентуално иницииране на вот на недоверие“, предаде репортер на Novini.bg.

Трябва да имат 48 подписа, сами не могат да го направят, само ако са водили някакви преговори с БСП през август и евентуално са се разбирали“, посочи той. „Воля“ са опозиционна партия като такава се заявиха, когато гласуваха против Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в“, коментира Тома Биков.

Не съм изненадан, но според мен този вот няма никакви основания да мине, ако изобщо има такъв“, посочи народният представител и уточни, че не знае дали дали „Воля“ говорят от свое име или от името на някой друг. „Не мисля, че мнозинството е застрашено, защото има своята програма и път, който следва. То не зависи нито от „Воля“, нито от БСП или ДПС“, заяви Тома Биков.

Убеден съм, че никакъв вот няма да мине. Единственият ефект, който се търси от страна на опозицията е да се говори, за пореден път да се повторят тезите им по телевизията, да обиколят сутрешните блокове“, коментира той.

Би било грозно и глупаво да има вот на недоверие по време на председателството. Да кажат дали искат да падне правителството и да има предсрочни избори. БСП да го кажат, а не да пускат „Воля“ да говори от тяхно име“, обясни народният представител.

По повод твърдението на Веселин Марешки за думи на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че ще подаде оставка, ако на протест на 11 септември се съберат 300 души, посочи Биков. „Не съм чул такива думи, виждам фалшиви сайтове, които разпространяват фалшиви новини, а сега разпространяват някаква новина за митичен протест. 300 души абсурд да се съберат, но и да дойдат, не мисля че това е основание за подаване на оставка“, каза още той.

По повод международния скандал за пране на пари, в който беше замесено името на Калин Митрев Тома Биков каза: „Ако това е вярно, нанася много тежък имиджов удар върху България, но няма как да издаваме присъди предварително“.

„Позицията ни е тази на Министерството на финансите. Случаят трябва да се провери“, посочи той.

По повод задържането на Лазар Влайков, с чийто пистолет бе застрелян собственик на заведение, за 72 часа от прокуратурата в Пазарджик Тома Биков коментира: „Този, който е извършил това престъпление трябва да понесе най-строго наказание“. „Не съм запознат с доказателствата, нито със следствието или действията на прокуратурата. Надявам се, истината да излезе наяве. Това е голяма трагедия“, каза още той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4645 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бик Томов Биков син на видния гербаджия

2017.09.09 | 14:23

6
Тате , защо приятелчетата ми казват ,че си много тъп ?
А БСП не са ли ОПОЗИЦИЯ?

2017.09.08 | 12:31

5
Не са! Всичките са ЕДНА ШАЙКА! Борисов-3 на ГЕРБ се крепи на СЪЩИТЕ златни "патриотични" пръсти, на които се крепеше и Орешарски на БСП и ДПС! СЛЕПИ ли сте?Невменяеми ЛИ СТЕ?

2017.09.08 | 08:55

4
Тома неверни само гледай как ще мине вота на недоверие !!!!Не бъди толкова сигурен !!!!

2017.09.08 | 08:55

3
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ

2017.09.08 | 08:55

2
Тъп си като журналист още по-тъп като политик !!! Защо не се скриеш ?????
КЛЮКАР

2017.09.08 | 07:05

1
"Би било грозно и глупаво да има вот на недоверие по време на председателството" А не е ли грозно и глупаво да ни се подиграват в ЕС и да наричат Борисов "Конгречулейшъна"?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини