МВР предлага парите за извънреден труд на полицаите да се актуализират всяка година

  • 04 септември 2017 20:32

  • 8141
  • 3
МВР предлага парите за извънреден труд на полицаите да се актуализират всяка година
© Novini.bg

МВР предлага парите за извънреден труд на полицаите да се променят всяка година, заяви пред БНТ зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Промените са заложени в поправките на закона за МВР, които вече са внесени за обсъждане в парламента. Днес силовото ведомство публикува проект на заповед, с която се регламентира допълнителното заплащане за извънредни дежурства.

По 25 стотинки на час ще получават полицаите при нощни дежурства, 10 стотинки когато са на разположение и двоен надник, ако работят на официални празници. Това предвижда проектът на заповед за изплащане на извънреден труд, публикувана за обществено обсъждане. Ръководството на МВР предлага тези суми да се актуализират ежегодно.

Това е и едно своеобразно продължение на таза политика, която предприе това ръководство всички важни въпроси, касаещи социални права на служителите, да бъдат обсъждани в рамките на съвета за социално партньорство. От друга страна, да се съобразим и с гласувания бюджет всяка година, каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Той припомни, че през тази година на два пъти са се увеличили възнагражденията за специфични дейности и за постигнати резултати. През следващата седмица ще приключи и изплащането на парите за униформено облекло, които бяха спрени между 2011 и 2015 г., и бяха в основата на полицейските протести.

Сумата, която ще бъде изплатена на служителите е от порядъка на близо 17,5 млн. лв., а по останалите две възнаграждения сумите, с които са се увеличили техния размер е от порядъка на между 10 и 11 млн. Нещо, което смятаме политическото ръководство за свой успех, че успяхме да осигурим тези средства, заяви Красимир Ципов.

На този фон, продължават полицейските протести в страната. В Смолян униформените поискаха повишение на заплатите с 20%. Становището има за проектозаповедта ще е готово до края на седмицата.

Нека да видим заповедта как точно са го казали и как точно са го изписали, по простата причина, че до сега имаше едно заплащане, да видим за какво точно става на въпрос. Ако това е нещо ново, да видим какво е новото в него, каза председателят на 47-о дружество на СФСМВР към РУ-Смолян.

Разчетите за заплащане на извънредния труд ще бъдат обсъдени следващата седмица и в рамките на тристранния и съвет за социално сътрудничество.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хахахаххах

2017.09.05 | 15:43

3
тези 25 ст + 10 ст. ""възнаграждение"..тази колосална сума, как я изчислиха, че е между 10 и 11 милиона лева...не ми стана ясно???
hayabusa

2017.09.05 | 15:42

2
за магистрати,депутати и общински служители на всеки месец актуализация :Д
Сиромаа

2017.09.05 | 12:37

1
Еее сбогом сиромашиоо 25 ст ииихаа

Добави коментар

Водещи новини