Борисов: Слушам Меркел и след това в България изпълняваме правилните решения

  • 17 януари 2012 21:30

  • 6753
  • 34
Борисов: Слушам Меркел и след това в България изпълняваме правилните решения
© Булфото

България е готова да помага на закъсали държави в момента, когато техните заплати и пенсии станат по-ниски от българските или като тях.

Това каза пред журналисти в Берлин министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който още с пристигането си посети храма „Свети Цар Борис Покръстител”. На утрешната среща на българския премиер с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще бъдат обсъдени няколко важни теми. "Най-важната тема е ако можем да привлечем на наша страна канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се за това, България да бъде подпомагана с 5 % кофинансиране на проектите, които се правят с европейски пари. Ние сме една от трите финансово най-дисциплинирани държави", каза Борисов.

"Искаме да бъдем подпомогнати поне по същия начин, по който и недисциплинираните, а именно – да се направи кофинансирането на европейски проекти 5% вместо 2 %, както е досега и това да продължи толкова, колкото за другите държави, които ще бъдат подпомогнати по този начин. По този начин, според Борисов, ще се освободи финансов ресурс, който да бъде насочен в други сфери.

„За разлика от много други премиери, когато канцлерът говори, аз слушам. След това изпълняваме в България правилните решения, които те предлагат, а именно – 3 % бюджетен дефицит – нашият е 2,1 %, нисък външен дълг – нашият е един от най-ниските, ниска инфлация – нашата е една от най-ниските в Европа, затова заслужаваме уважение. В България като стане въпрос за подпомагане на други държави, това се счита за най-лошото нещо, което България може да направи", посочи българският министър-председател.

"Ако може – само да взимаме. За разлика от нас, такива като Германия и Франция заслужават поклон. Когато недисциплинирани, финансово разточителни държави изпаднат в криза, всички идват пред Бундестага и започват да искат пари. Тогава немският данъкоплатец започва да вади стотици милиарди евра, за да раздаде на тези, които са мързеливи и недисциплинирани. Затова тези хора заслужават повече уважение, тези хора заслужават да се чува по-високо и техният глас. Ако аз сега извадя 500 милиарда да подпомогна други държави, какво ще кажа – искам моят глас да е със същата тежест, като тези, които не са дали нищо? Нека да бъдем малко почтителни към усилията на държавите, които спасяват всички нас от кризата", каза още Борисов.

В Берлин премиерът Борисов е придружаван от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6753 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
Боби

2012.01.18 | 09:11

7
Че участва съзнателно и пълноправно в изтребването на милиони ЦИВИЛНИ иракчани; че офицери от тяхната "елитна" САС , дегизирани като иракски сунити отиват на централна улица в шиитски квартал и показно РАЗСТРЕЛВАТ мирни жители, за да не замира напрежението между общностите там; че допуснаха в страната си име на новородено дете №1 да стане името Мохамед; че заради тъпата си алчност правят всичко възможно да съсипят Еврото, несъзнавайки , че по този начин съсипват живота на десетки милиони еропейци; и т.н. Мога да пиша още доста, но вярвам Ви стана ясно накъде бия :) Моля Ви, ако някой смята , че пиша "врели-некипели" да се обърне към "чичо Гугъл", и да направи свое собствено издирване за споменатите неща. Има и доста документални филми по темата излъчени по Дискавъри, Хистъри и Нат Гео.
Бай онзи

2013.11.21 | 06:33

34
Това си е самата истина евала за коментара .Това вече и децата го знаят по света но тука на някой не му изнася и прикиват истината.Тези уроди не трябва да се толерират . Задайте си вьпроса на чий грьб са забогатели. Естествено че от колониите си .
М

2013.11.21 | 06:33

33
По повод думите на Камерън - прав е в много отношения. Но Великобритания е последната страна, за която може да се каже, че се е загрижила много за образованието, здравеопазването и културата на поданиците си. Работя с англичани и 90% казват, че мислят да емигрират. И що? С половин уста намекват, че пакита, индийци, негри и всякаква измет са ги залели до такава степен, че за свестните хора няма място там.

2013.11.21 | 06:33

32
Браво на Герб- Борисов и цялата партия все така, с вас сме докрай !
До 41

2013.11.21 | 06:33

31
Пич, на другите избори за Бойко (това тъпо копеле) ще има един шут в гъза. Тоя е по-зле почти от всички до сега (без Виденов). Тоя идиот не реформира-той ебава майката на хората. ГъзъЪЪЪ му е осран от колкото трябва повече (Мишо бирата, пържоли за кучетата и т.н.). П.С. Тъпото е, че няма кой да изберем, но със сигурност тоя глупак няма да е!!!
г-н Джеймс Уорлик

2012.01.19 | 09:44

30
Драги българи, не се поддавайте на евтините манипулации на анонимни платени драскачи, служещи единствено на чужди интереси и собствения си търбух. Вие сте велик народ!Не съдете премиера си, че бил престъпник, той е дребна риба. Я вижте косовския премиер Хашим Тачи, та той е не само наркотрафикант, но и трафикант на органи, военнопрестъпник и масов убиец, ами Саддам, Кадафи и колко още други сатрапи, та вашия премиер е чист като слънце, обичайте го и го пазете, слушайте го и му се радвайте. Уверявам ви, че ако се наложи, ако демокрацията във вашата държава бъде застрашена, ние ще дойдем и ще ви освободим, още повече след като вече знаем, че имате залежи на шистов газ. Дори и да изчезнете като нация, поради демографски срив, не трябва да се отчайвате. Колко други велики народи са изчезнали- маите, инките, ацтеките и т.н., но не са забравени и легенди за тях още се носят. Затова не се безпокойте, вие няма да бъдете забравени, а ще ви изучават във всички световни университети, а нищо чудно и пак да възкръснете, вие имате опит, пък и я вижте македонците, възкръснаха от нищото. Но си мисля, че по-скоро други народи ще изчезнат преди вас, като холандците, чиито територии ще потънат поради глобалното затопляне. И още нещо искам да ви кажа, не се безпокойте за края на света, той няма да дойде когато кажат маите, а когато отредите вие по вашият прабългарски календар, който е най-точният на планетата. Защото аз вярвам, че вашият велик народ е отбелязал началото и ще бележи краят на света. Гордейте се, че сте българи!
AC/DC

2012.01.18 | 15:10

15
Така е! Историята показва, че изчезват само великите народи. А македонците не са възкръсвали. Те бяха родени през изминалият век. За възкресение може да се говори ако българският ген, който носят, един ден закрещи....колкото и да не им се иска на сърбите и ако, разбира се, албанците не ги опапат, както нас - циганите.
Обама

2012.01.18 | 12:55

11
Значи за други има пари,а за собствения си народ-няма?Що не пусне една обява-Набираме нови българи,защото моите са на изчезване.Има място за една китайска провинция. На мен ми прилича на новия Хитлер,отколкото на бг.държавник,на който изобщо не му пука за народа му.
Румен

2012.01.18 | 21:18

29
Мисли като четеш, ''България е готова да помага на закъсали държави в момента, когато техните заплати и пенсии станат по-ниски от българските'' Иначе аз съм доволен от Б.Б. и той не е перфектен но е по добре от БСП+ДПС при който дори всички фондове бяха замразени. Вие очаквахте че като дойде той на влас заплатите ще се вдигнат тройно, бъдете реалисти това и Обама не може да го направи

2012.01.18 | 15:10

16
На него не му трябват граждани, хора, на него му трябват кучета. Да си ги държи изкъсо и да им дава пържолки. Ама за жалост в България има само овце...

2012.01.18 | 06:23

2
ne6to protiv Hitler ?!? , Staline ?
do komentar #21 i do Bobi

2012.01.18 | 21:15

27
Vie ste mnogo glupavi parcheta. v site-a koito publikuva komentara koito e paste-nal nomer #21 izrichno pishe che tova e HUDOJESTVENA IZMISLICA. Ako ne mojete da go vidite i/ili osyznaete tova, znachi ste izkliuchitelno maloumni tipove....... A bobi, za tvoite teorii na kospiraciqta samo psihiatyr moje da ti pomogne. Loshoto e che v Bulgaria horata koito ne sa za psihiatyr ili emigrirat ili izmirat........ Potresen sym ot prostotiqta na naroda ni....

2012.01.18 | 21:16

28
като ти чета глупостите няма по глупав в форума от тебе,като не ти харесва в Бьлгария иди да живееш там кьдето ти харесва
TOVA MI XRESA

2012.01.18 | 21:08

24
В интервю за ВВС, британският премиер се обърна към германският канцлер Ангела Меркел с думите: „Моля , не ми давайте за пример българите!“. Това той стори в отговор на въпроса на водещия журналист, защо не е подкрепил договора за спасяването еврото. По долу предаваме пълният отговор на Дейвид Камерън, тъй като той засяга много аспекти от живота в България и Европа, като цяло: “ Питате ме защо не подкрепих, опитите на Меркел и Саркози да успокоят ситуацията около еврото. Отговорът ми е еднозначен и ясен, защото са на грешен път. Те са се панкиьосали и в паниката си творят и говорят глупости. Това особено ясно изпъкна, когато Меркел даде за пример страна като България и заяви, че едва ли не ние трябва да се учим от нейните политици и да следваме техният пример. Съжалявам, че трябва да го кажа, но тези думи издават липса на здрав разум, опити за евтина манипулация и най-важното липса на поглед върху проблема от хуманна гледна точка. Затова се обръщам към Меркел така: „Моля ви, не ми давайте за пример българите!“ За да стане по-ясно на нашите съграждани за какво точно говори Меркел и към каква участ ги призова, то аз ще си позволя да опиша състоянието и ситуацията която цари в тази малка и слабо позната на нашите сънародници и на европейците като цяло, балканска държава. И така, Меркел ни дава за пример нейната макроикономическа рамка и финансови показатели. Ако се вгледаме само в тях, то наистина България е достойна за пример, нисък бюджетен дефицит, малък външен дълг, но на каква цена и кой я плаща? Ако се вгледаме внимателно под булото на тези макроикономически показатели, то ние ще открием, че България е страната на мизерията, това е най-бедната страна в Европейският съюз, а и в голяма част от света. Освен това, е най-корумпираната държава в съюза. Не случайно, холандците са непреклонни и твърдо отказват да приемат българите в шенгенското пространство. Как може такава държава да ни бъде давана за пример? На България ли трябва да заприлича Европейският съюз, ако е така то ние начаса сме готови да го напуснем. Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейският съюз. Че една голяма част от населението, поради етническият си произход и липсата на каквато и да е адекватна политика е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безперспективност. Тази част от населението живее при условия които надали са били характерни и за живота през 18 век, но не само това, тази част от населението става все по-голяма като численост с което проблема относно бъдещото икономическо състояние на България се явява с все по-тъмни краски. И още - Населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държави където се водят военни действия. За последните десет години, населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%. Пенсионерите са близо една трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има в предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела голяма част от трудоспособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото спасено? Тази държава ни дава Меркел за пример, но моля бъдете търпеливи има и още! Да видим и техните политици, тези които са сътворили тази чутовна макроикономическа финансова стабилност с цената на мизерията и безпътицата на собственият си народ. Кои са те и как са успели? Не ще се впускам в прекомерни детайли, как тази държава е била разграбена, а икономиката и разпродадена на безценица по времето на така наречената демократизация, или как политиците и трупат капитали като консултанти спомагащи разграбването на страната им от различни сенчести офшорни групировки. Консултантските услуги в момента там са на мода сред политическата класа. Ще си позволя само да коментирам настоящият им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление което българите наричат мутри, а ние организирана престъпност. Не са един или два дипломатическите доклади и други анализи, в които има податки относно участието на настоящият им премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрепятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, който скоро след огласяването на записите почина. В записите изплуваха имената и на други политици от управляващата партия опитващи се и успяващи да кадруват използвайки именно своята моментна властова позиция. Не случайно България, както споменах, е най-корумпираната държава в Европа. Към това ли трябва да се стремим? Този пример, г-жо Меркел, който вие ни дадохте е лош, глупав, недомислен и опасен. Опасен за Съюза, за обществото, за европейските ценности и морал, за стремежите и основните идеи залегнали в устоите на създаването на Евросъюза. И така да обобщим, имаме за пример държава с добри моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралният упадък на обществото; и корупцията, грабителството, безнаказаността и огромната наглост на политиците им, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията. Това ще бъдат дългосрочните резултати от тази прехвалена макроикономическа стабилност, постигната чрез горе описаните методи. Е г-жо Меркел, това аз като премиер на една държава като Великобритания, не бих могъл да приема, защото звучи налудничаво. Нима трябва да закриваме училища и болници, да направим недостъпно качественото образование и медицински услуги, да обезлюдим обширни територии, така както това се случва в България , за да успеем да се преборим с кризата. Не е ли подигравка със здравият разум, да закриеш селското училище и болниците в малките населени места, като в същото време даваш пари на църквата по програма за развитие на селските райони? Да наливаш пари в асфалт и пътища, които хората да използват само и единствено за да напуснат границите на държавата? Да наливаш пари в мегаломански спортни съоръжения, за проявите в които малка част от населението може да си позволи да си купи билет, докато младежите доколкото ги има са оставени да висят пред компютрите и по дискотеките без да им се осигури друга алтернатива. Нима, г-жо Меркел, сте забравили какво образувание е Държавата? Нека ви напомня - Държавата е обществено образувание. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно и здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морални и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икономиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансови институции, техните собственици и управители които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм. Цената на тази криза трябва да бъде платена не от средностатистическия гражданин, а от тези които са използвали Държавата, сигурността, протекцията и закрилата която това обществено образувание дава, за да просперират и да трупат печалби. Това е солидарността. Тежестта, отговорността и цената на тази криза трябва да бъдат платени от тези, които измислиха кухи финансови инструменти и спекулативни техники, които търгуваха с илюзии, страх и лъжи, а не да ги спасявате с цената упадъка на обществото. Защото тези мерки, които искате да се въведат, водят до удължаване на агонията, до упадък и унищожение, до война. Ако България, която ни давате за пример, все още съществува, то това е благодарение на емигрантите които подпомагат своите близки като им изпращат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в така прехвалената ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигрира средният Европеец – на Луната, на Марс, на Плутон? Г-жо Меркел, съвземете се! Градете общество, финансирайте науката, образованието, културата и здравеопазването. Наблегнете на морала и хуманизма, образовайте гражданите в исконните европейски ценности, върнете философията, реториката и етиката в училищата. Накарайте хората да мислят. Създавайте човеци, а не роби подтиснати и унижени. И тогава, тези човеци възпитани в духа на хуманизма, солидарността и морала, ще създадат общество, а обществото ще създаде икономика, стабилна и просперираща. Всичко останало е България. Затова, моля ви, не ми давайте за пример българите!“
d

2012.01.18 | 21:14

26
Tezi materqli ilizat samo v onzi 4erveniq vestnik "dnes.bg" tam bqha i pisaniqta na garcite i na holandskiq premier koito dori govore6e za turskite seriali i 4algotekite :D aide stiga ne se izlagaite s teq plateni 4erveni publikacii. Za6to nikoq uvajavana mediq ne izleze s podobna sme6ka :D

2012.01.18 | 21:08

25
Най-тъжното е, че всичко което е казал Камерън за нас е цялата и пълна истина. Само парадираме с отлични показатели, но първо - те са абсолютно неверни и второ - и малкото което е така е на гърба на мизерстващия народ. Но поне премиера има с какво да се прави на велик!

2012.01.18 | 17:44

23
Боко, не съм виждал по-просто момче от теб. Може би само Румен. Ти тоя геноцид, на който подлагаш собствените си съграждани, за да те потупа Меркел по гърба ли го правиш? Значи там немският данъкоплатец вади парите, а тук ги вадиш ти? Ако бяхме като немския данъкоплатец, ти щеше да пасеш овцете за които говориш на студентите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини