Продължават SMS - разправиите с отцепници от "Атака"

  • 16 януари 2012 20:24

  • 1005
  • 0
Продължават SMS - разправиите с отцепници от "Атака"
©

Модерни SMS-атаки тормозели отцепниците от националистическата партия. Стана ясно, че освен Петър Хлебаров и Борислав Стоянов, цинични SMS-и е получавал и Владислав Лалов, който е бивш главен секретар на младежката организация на "Атака". Подател отново бил Десислав Чуколов.

Един от SMS-ите е бил изпратен на 22 декември в 12 часа. „Чуколов ще те чука”, пишело в него. Самият Чуколов обаче отрича да е пращал такива съобщения, твърди “Новинар”.

Изданието твърди, че „Първо България” е едно от имената, които бившите атакисти обмислят за новата си партия. Така в наименованието щяла да залегне и целта на партийците интересите на страната ни да стоят над всичко. Около 15 са имената, които се обсъждат за име на формацията, твърди „Новинар” бивши националисти. Сред тях е и „Наша земя”.

В същото време се обсъжда идеята да не се регистрира нова партия, а да се заложи на вече съществуваща. Кой вариант ще бъде избран обаче не е ясно. Още при обявеното намерение за създаване на нова партия били потърсени от други формации. Те директно предложили да работят с тях и да се използва регистрацията им съда.

Партията ще залага на увеличаващия се евроскептицизъм сред българите. Една от първите цели на формацията ще бъде предоговаряне на параметрите на договора за присъединяване към Европейския съюз в редица глави, в това число и субсидиите. Бившите националисти са против идеята ЕС да се превърне от съюз на независими държави в централизирана страна, каквато е крайната цел на Лисабонския договор, уточни пред „Новинар” Кирил Гумнеров, който е един от първите напуснали „Атака” през изминалата година.

Не всички депутати, които напуснаха "Атака", обаче ще се присъединят към новата партия. Само трима-четирима от тях са дали съгласието си за новата инициатива. Независимите не са обсъждали намерението си с евродепутата Димитър Стоянов, който бе изключен от партията след искане на оставката на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, нито с Капка Сидерова. Гумнеров отхвърля обвиненията, че са в заговор с тях. Той дава за пример, че напусналите партията си тръгнали преди раздора между Сидеров и неговата съпруга.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини