Мартин Димитров за шистовия газ: Не трябва да се правят експерименти на територията на България

  • 16 януари 2012 14:34

  • 833
  • 2
Мартин Димитров за шистовия газ: Не трябва да се правят експерименти на територията на България
©

Лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и председател на Комисията по икономика и енергетика в НС заяви пред БНР, че е по-вероятно мораториумът за поручване и добив на шистов газ в България да бъде приет.

Според него, по отношение на шистовия газ трябва да се избира между двете тези - едната е, страхът, че може да се навреди на природата, а другата - енергийната независимост на страната.

"Но, когато една технология е още експериментална, аз съм против правенето на експерименти на територията на България. Защото има други страни, с места по-подходящи за ескперименти. Аз съм "за" приложение на утвърдени технологии. Трябва да се намери техногогия, която да не води до рискове за българската природа. И когато сме сигурни - разбира се, шистовият газ може да бъде използван и ще е начин за постигане на енергийна независимост", каза лидерът на СДС.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на е на мнение, че по отношение на АЕЦ "Белене" честните хора са тези, които мислят за България и са срещу проекта Белене. "Честните хора срещу всички останали. Ако погледнете сухата статистика, сега правителство е изхарчило по "Белене" толкова средства, колкото и предишното. Тези пари са прахосани. Крайно време е г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се определи към коя от двете групи е", каза лидерът на СДС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.19 | 20:16

2
Купил съм ди костюм на арабски шейх! Май ще ми умалее.

2022.05.19 | 20:14

1
Божинов от бесепедерастите може, но ти луде се буташ? Имаш пари, имаш екология.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини