Борисов носи икони в Берлин

  • 15 януари 2012 06:59

  • 1966
  • 0
Борисов носи икони в Берлин
©

Празнични богослужебни одежди ще подари на свещениците в българската църква в Берлин премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той заминава за германската столица на 17 януари на двудневно работно посещение. Акцент в програмата му ще е обядът с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на 18 януари, който ще продължи час и 15 минути.

Първият ден от визитата съвпада с Антоновден, когато викарият на митрополита ни в Берлин Симеон - епископ Антоний, има рожден и имен ден. По този повод премиерът ще му занесе подарък - копие на Чудодейната икона на Богородица от Бачковския манастир, пише "Стандарт". Владиката също е подготвил дар за високия гост - икона на св. Антоний Велики, който се смята за основател на християнското монашество.

Премиерът ще разгледа църквата ни "С. Цар Борис Покръстител" в Берлин, за чието обзавеждане правителството е отпускало финансиране. Ще бъде отслужен молебен за здраве и успех на кабинета "Борисов".

В Берлин премиерът ще води делегация от 50 души. В нея са вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, министрите на икономиката, транспорта и земеделието - Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, както и зам. външният министър Константин Димитров, който е едно от имената, спрягани за бъдещ посланик в Брюксел.

На втория ден ще има германо-български икономически форум. След това Меркел ще посрещне Борисов в канцлерството и ще даде работен обяд. Очаква се на него да бъдат обсъдени двустранните отношения, мерките по излизането от кризата, подготовката на срещата на върха на ЕС на 30 януари.

След скорошните визити на френския президент Никола Саркози и на италианския премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна Борисов е третият държавник, когото Меркел приема в Берлин тази година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1966 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини