Николай Петров: Смяната на борда на директорите на "Пирогов" бе за намаляване на колективн

  • 24 юли 2017 18:39

  • 2726
  • 0
Николай Петров: Смяната на борда на директорите на "Пирогов" бе за намаляване на колективн
©

Смяната на борда на директорите на болница „Пирогов“ бе най-малкото за икономия. Бордът се връща в 5-членния си състав. Това е доказана работеща система през годините и няма защо да я променяме. Това каза здравният министър Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. в предаването "Още от деня" по БНТ.

По думите му при по-голям състав в борда на директорите колективната безотговорност става по-голяма.

Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. посочи, че има болници, които работят много добре, управляват се много добре. Прилага се правилен мениджърски подход, добро разпределение на средствата, правилно разпределение на заплатите и бонусите. „Навсякъде колегите се мъчат да постигнат един добър резултат и дават всичко от себе си. Не навсякъде обаче се получава. Те работят в една много тежка пазарна и конкурентна среда“, посочи здравният министър.

„Средствата в здравеопазването не достигат“, призна здравният министър. Като част от проблема той визира демографската обстановка и неплащането на здравни вноски. „В същото време трябва да аргументираме защо искаме повече пари. Трябва да докажем, че управляваме добре системата и да запушим пробойните, от които изтичат средства“, посочи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини