Захариева: Дипломацията ни трябва да бъде практична и да презентира България като добро място за инв

  • 19 юли 2017 13:21

  • 1677
  • 3
Захариева: Дипломацията ни трябва да бъде практична и да презентира България като добро място за инв
© Булфото (архив)

Много важно е нашата дипломация да бъде и практична и да презентира България като добро място за инвестиции. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на след откриването на традиционната годишна среща на посланиците на България, предаде репортер на Novini.bg.

Външният министър увери, че при посещенията ѝ в друг други държави винаги намира време да се види с целия състав на българските посолства там.

Захариева обясни, че иска да чуе проблемите на посланиците и нещата, които те считат, че могат да се подобрят като координация между София и съответната столица.

Вицепремиерът разкри, че в Министерство на външните работи доскоро се е плащало с таксови марки. „Трябваше да отидеш до съседния пощенски клон, да се върнеш в министерството и да си дадеш таксовата марка. Дори там нямаше постерминали. Вече има“, обясни Захариева. По думите ѝ остарялата техника и тесните помещения са проблем. „Те не са пригодени за толкова наши съграждани в чужбина. Изпращаме и архитекти и инженери да видим къде можем да разширим салоните, в които се чака, за да не стоят нашите съграждани отвън“, добави министърът.

Според нея усилията трябва да са насочени към електронните услуги, тъй като без тях колкото и да се разширяват помещенията, в които се чака и колкото и консулски служители да се изпращат, това няма да бъде достатъчно. По думите на Захариева отпадането на електронния подпис е предизвикателство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЧОЧО

2017.07.19 | 22:37

3
Тази жена е умна и не би си позволила да отпие от ОТРОВАТ на Сорос

2017.07.19 | 15:27

2
ОЧАЛАТ СОРОСОИДЕН БОКЛУК

2017.07.19 | 15:27

1
Тъпа фитка! Много тъпа.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини