Андрей Новаков: Превъртането на километражите е обир

  • 13 юли 2017 18:42

  • 4495
  • 1
Андрей Новаков: Превъртането на километражите е обир
© БНТ

В Германия 1/3 от колите, които се продават, са с манипулиран километраж. Това означава, че в огромната си част колите, които се изнасят, са с превъртян километраж. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

Тази практика представлява кражба от джоба на хората, обир. Да не говорим, че по този начин се излага животът и здравето на хората на риск, посочи Новаков.

Той уточни, че от 20 май 2018 г. е задължително всички сервизи, които правят годишни технически прегледи, да подават информация за километражите по електронен път. Моето предложение е да бъде направена единна система под формата на сайт, където да се събира информацията и тя да е достъпна за всички. Ще искаме централното управление на тази система да бъде в България – имаме специалистите да се справим с това, подчерта евродепутатът.

Той е категоричен, че ако бъде установено превъртане на километража, трябва да последва санкция с цел превенция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.15 | 07:24

1
тоя идиот не схваща ли че изминатите километри са също като личните данни , това че у нас ги изискват си е престъпление , но ние сме територия на мафията , държавната която постояно дебне да те ограби пи измислени закони

Добави коментар

Водещи новини