Павел Шопов: КЗД е палка в чужди сили

  • 12 юли 2017 11:50

  • 2627
  • 5
Павел Шопов: КЗД е палка в чужди сили
© Булфото (архив)

Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) е палка в чужди сили, каза депутатът от Обединени патриоти (ОП) от парламентарната трибуна.

Членът на партия Атака заяви, че той и неговите колеги от парламентарната група на ОП ще подкрепят проекта за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за председател, заместник-председател и членове на институцията. Той обаче заяви: Органът е хранилка на бивши депутати от ДПС и Соросояди и се превърнал в синекура.

"Под ударите на КЗД попадат патриоти и хора, които не са искали да допуснат предтавители на определен етнос до басейн. Ние знаем, че не можем да закрием КЗД, но настояваме за реформиране на този орган", каза още той.

По-късно днес НС прие правила за предлагане на кандидати за председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита от дискриминация. Те трябва да са български граждани, да са проверени за принадлежност към бившата Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Българската армия. Неправителствените организации могат да предоставят становища за кандидатите пред Комисията по вероизповеданията, а медиите да изпращат свои въпроси към тях.

НС избира поотделно председателя на комисията, заместника му и 3-ма членове. Заседанието се излъчва в реално време чрез интернет страницата на парламента. За избран се смята номинираният, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако няколко претенденти за една длъжност имат повече от половината от гласовете на присъстващите депутати, избран е събралият най-много "за". В случай, че двама или повече кандидати за една длъжност са с равен брой гласове се провежда повторно гласуване.

Когато никой не събере необходимите гласове, следва повторно гласуване, в което участват двамата с най-голяма подкрепа. Ако и тогава никой не събере необходимите гласове, НС приема решение за откриване на нова процедура за избор.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2627 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.07.13 | 15:25

5
КОЙ ПУСНА БАЙ ШИЛЕ В ПЛЕНАРНА ЗАЛА ..ТОВА ДА НЕ МУ Е КОШАРАТА НА СЕЛО..РРР БЕ ПИШКЮ ...ЕЙ ,ЧЕ Е МИТЕЛЯВА ОВЦА ТОЯ...

2017.07.12 | 20:39

2
КОИ СА ТЕЗИ ЧУЖДИ СИЛИ? СИГУРНО РУСИЯ ИМА ПРЕДВИД.

2017.07.13 | 15:25

4
Не, има предвид БХК, ДПС, Дост и всичката останаласорошоидна гад антибългарска от нпо-тата. Ако си умен, щеше да знаеш, ако си говедо, въпросът ти е излишен.
ШИБАН ТРОЛ

2017.07.12 | 17:28

1
изпълзя ли отново наркоман долен.
КЗД

2017.07.12 | 20:39

3
е дело на сорош и неговите нпо-та +цру. Планът Ран Ът действа успешно вече 30 години по тази територия ,благодарение на продажните ни корумпирани политици.

Добави коментар

Водещи новини