Уорлик: Проблемът на съда ви е, че няма осъдени

  • 13 януари 2012 09:31

  • 912
  • 3
Уорлик: Проблемът на съда ви е, че няма осъдени
©

Основната разлика между американската и българската съдебна система е във факта, че американците вярват на своя съд.

Това каза в интервю за БНР посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Дипломатът изрази оптимизъм, че системата все пак ще заработи.

Според него основният проблем за българската съдебна система идва от факта, че няма осъдени.

"Когато хората виждат, че те са арестувани и осъдени в изключително редки случаи, това води до разочарование. Цялата система трябва да работи. Съдиите трябва да са квалифицирани, да са честни. Но и прокурорите трябва да са отговорни, трябва да внасят случаите в съда по възможно най-добрия начин. Полицията трябва да събира доказателства, които да издържат в съда. Не е лесно този проблем да се реши, но се надявам, че след време цялата система ще заработи", каза Уорлик.

По повод изграждането на нова атомна централа в България, Джеймс Уорлик каза, че когато става дума за изграждане на нова ядрена мощност, трябва да се имат предвид няколко неща. Първото е дали има смисъл от икономическа гледна точка. Това е огромна инвестиция, независимо дали става въпрос за „Белене" или „Козлодуй". Става дума за милиарди долари. Струва ли си такава инвестиция? Второ - дали новата мощност дава енергийна сигурност за България и региона. Третият въпрос, който е изключително важен, е дали тя е безопасна, особено след бедствието във „Фукушима", допълни той. Според дипломата, тези три въпроса трябва да си зададат самите българи, а не американците, корейците, японците или руснаците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
912 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Koi e Borisov i cvetanov

2012.01.14 | 02:05

3
---- Прикрепено писмо (до давмата "сценаристи") ---- Подател: евгени славков До: PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG, minister@mvr.bg Относно: до давмата "сценаристи" Дата: Петък, 2012, Януари 13 19:33:34 ЕЕТ Много добре си служиш с медиите Борисов,това е факт.И винаги си застрахован от "изненади".Първоначално притъпи обществения интерес и отвлече вниманието върху "телешките пържолки" вместо да се разгледа как така се "самоуби" Чочо'" Първи етап за драгите зрители е готов и те обсждат как Бойко прави гафове в изказванията си,но уви-ВЪНШНИЯ ВИД ЛЪЖЕ.Непогрешим си относно такива "неща" от стар опит като главен секретар и назначаването ти в ерархията по "заслуги" не е случайна.Видно е от всичко това- мръсните номера на Борисовите служби,без въобще никакво състоятелно изявление от страна на Цветанов.Ясно е и друго,че подготвяте Цветанов като следващото политическо лице в следващите избори.Има и още нещо :Защо бяха тези психологически-профили на Чочо и криптираните свидетелски показания ????! Прекалено сте старателни в медийните "оформяния" на ГДБОП и НРС. Борисов някога ,когато се "спомина " един журналист,"степента на застраховка" бе идентична с сегашната по случая.В цивилизованите страни не биха се slucvали такива неща ,защото такива като вас и конкретно ти и Цветанов нямаше да бъдете обществено значими фигури,просто трябваше да сте в затвора с ред още политико-криминални управляващи днес. Толкова много си "зависим",че ще съжалявате за всичките си мръсни ходове в недалечно бъдеще.
brrrrrrrrr

2012.01.13 | 20:48

2
във връзка със съдебната система не трябва да взимаме за пример сащ. там има много хиляди осъдени най много в сравнение с всички останали цивилизовани страни. Ролята на съда е да съди честно и справедливо, а не на кило
gabriela

2012.01.13 | 17:11

1
еми,какво да правят хората,гладни са,няма как да има осъдени!

Добави коментар

Водещи новини