Теменужка Петкова: КЕВР, в този си състав, работи най-добре от много време насам

  • 04 юли 2017 18:49

  • 3389
  • 4
Теменужка Петкова: КЕВР, в този си състав, работи най-добре от много време насам
©

Язовирите, които НЕК стопанисва, са в добро състояние и няма предпоставки за тревоги. Гражданите трябва да бъдат спокойни.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. "КЕВР е компетентният орган и те могат да взимат решения за цените на тока, парното и водата. Увеличението на електрическата енергия е под 2%, което е съвсем нормално. Ролята на изпълнителната власт е да подпомага работата на КЕВР и решенията да се взимат прозрачно. КЕВР, в този си състав, работи най-добре от много време насам. Иван Иванов е професионалист и си върши работата добре. Прокуратурата е в правото си да извърши проверки, за да установи дали има нарушения и виновните да получат наказание. Трябва да оставим прокуратурата и съда извършат своите комптентни проверки и едва тогава да коментираме", категорична беше тя.

"Целта ни е да не оставаме изолирани от всички големи газови проекти, които се случват около нас. Там нещата са много динамични. Другата основна цел е диверсификацията и желанието ни да останем център на транспортирането на газ. Всички наши проекти са съгласувани с ЕК. Трябва да реагираме максимално адекватно на предложението на "Газпром" и да защитим националните си интереси. На нас ни е необходимо да бъдем фактор на газовата карта на Европа", разкри още Петкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3389 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.05 | 09:44

4
КАКВО РАБОТИТЕ,ОХРАНИЛИ СТЕ СЕ КАТО ПОПСКИ КОКОШКИ.
Модератора е педал и боклук

2017.07.05 | 06:59

3
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Е ПЕДАЛА ИВАНОВ ,ЛАПА ПО 30 БОНА НА МЕСЕЦ ..ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИ ТОКА И ТОПЛАТА ВОДА ,ГОРКИЯ ГРОБАДЖИЯ...

2017.07.05 | 06:59

2
ОЩЕ ЕДНА ЛЪЖКИНЯ . ОСИРАНЕ СЕ КАЗВА
naco

2017.07.05 | 04:06

1
Другарко Петкова,работите ли по ПАПКИТЕ ,които написахте преди да станете "министър"? КЪДЕ са "реакторите" за които ПЛАТИХМЕ МАСА ПАРИ,другарко Петкова? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини