Марешки: Държавата да се справи с битовата престъпност, а не да защитава картела

  • 02 юли 2017 14:59

  • 9182
  • 5
Марешки: Държавата да се справи с битовата престъпност, а не да защитава картела
© Иван Йочев (архив)

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки изпрати декларация до медиите, в която настоява държавата да се справи с битовата престъпност. По думите на Марешки вместо да полагат усилия в тази посока, институциите "защитават картела".

Ето какво се казва в декларацията:

"По повод поредната новина за бити лекари – този път в Пловдивската окръжна болница, изразяваме нашата категорична подкрепа за тях и за всички български медици, които полагат неимоверни усилия, за да продължават да работят при тези ненормални условия. Що за държава е тази, която не може да защити представителите на една от най-важните и хуманни професии? Така ли ще ги задържим в България –като оставяме всеки хулиган да издевателства над тях?

Настояваме правителството да вземе мерки за прекратяване на насилието над българските лекари. Вместо да покровителстват картелите и да се занимават с вътрешно - партийни лобистки скандали, управляващите е крайно време да се заемат с реалните проблеми на хората.

Побоят този път е над медици, но това е само един от примерите за ширещата се престъпност, на която не виждаме адекватно противодействие. Това е малък, но категорично ярък пример и за тоталната абдикация на държавата от основната й роля - да защитава живота, имуществото и правото на свободно и достойно съществуване на нейните граждани.

ПП ВОЛЯ настоява и ще направи всичко по силите си за спешни управленски действия за защита на всички българските граждани, не само на удобните на управляващите. Превръщането на България в територия с необразовано и лесно манипулируемо население може да е цел на политическия и икономическия картел, но нашата ВОЛЯ е да живеем в щастлива и горда България. Онази България, която учи света на своите ценности и му дава своите велики открития. Заедно можем да го направим. Да бъде!"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9182 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.07.04 | 00:33

5
То картелите и битовата престъпност носят едно име Made in Bankia може и скоро да го патентова!
321

2017.07.03 | 18:40

2
БРАВО - комунистите създадоха мутрите да мътят водите - по лесно да крадат

2017.07.03 | 22:07

4
А БОКО ТЕ ЛИ ГИ СЪЗДАДОХА?

2017.07.03 | 22:06

3
Явно изборите са факт..Властта работи срещу .нац.сигурност и е време да си ходи

2017.07.03 | 18:40

1
От тая седесарска мутра да се почне.

Добави коментар

Водещи новини