Елен Герджиков оглави Столичния общински съвет

  • 12 януари 2012 11:35

  • 1535
  • 2
Елен Герджиков оглави Столичния общински съвет
©

Елен Герджиков бе избран за председател на Столичния общински съвет с тайно гласуване.

"За" кандидатурата му дадоха своя вот 39 от общо 42-ма гласували общински съветници. Останалите трима са пуснали празни пликове.

До избора на Герджиков се стигна след като във вторник досегашният председател Андрей Иванов подаде оставка. На заседанието днес Иванов благодари на колегите си за успешния мандат. „Проведохме един мандат, който беше мандат на реформи, беше успешен мандат за целия общински съвет и аз искам да благодаря на всички, които бяха участници в този процес”, допълни Иванов.

Той пожела на бъдещия председател на общинския съвет и на колегите си да се работи в посока градът да стане справедлив и хубав.

На въпрос за бъдещите му планове, Андрей Иванов отговори, че първо ще отиде на ски, защото не е ходил отдавна и се нуждае от почивка. Той каза, че оттук нататък ще обърне повече внимание на бизнеса си.

Естествено, че се вълнувам изключително, заяви след гласуването новият председател на СОС Елен Герджиков. "Това е изключително висок пост, който не съм целял, не съм мечтал, не е бил цел в живота ми, но нашата работа изисква от нас да поемем отговорности.

Приемам го като една голяма отговорност и се надявам да не ви разочаровам. Искам да работим всички заедно, защото това е единственият начин да направим онези промени, които искаме, и да изглежда градът ни добър за живеене и желан от хората, които живеят в него", допълни Герджиков.

Кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пожела много сили и енергия на Елен Герджиков, които той е доказал, че има в работата за града. „Искам да заявя категорично, че сигурно има хора, които искат да има лагери, битки в групата на ГЕРБ или между мен и мои колеги. Не сме тук, за да водим лични битки. Искрено се надявам, че ще продължим с диалог. Искам активност, енергия, много работа”, допълни столичният кмет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1535 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Az

2012.01.12 | 17:47

2
На лицето му е изписано "КОРУМПЕ КАТО БОКО ТИКВАТА НА КВАДРАТ" !

2012.01.12 | 17:47

1
така се прави в мафиотските кланове

Добави коментар

Водещи новини