Мустафа Карадайъ: Крайните националисти и лъжепатриотите застрашават мира у нас (видео)

  • 28 юни 2017 09:50

  • 5029
  • 3
Мустафа Карадайъ: Крайните националисти и лъжепатриотите застрашават мира у нас (видео)
© parliament.bg

Вчера беше регистрирана поредна проява на ислямофобия. Нагло и безпардонно нападнаха беззащитни жени, само защото носят забрадки. Всички нормални хора са в шок. Ние осъждаме остро този акт. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, в декларация от името на партията.

Насаждането на език на омразата е тревожно явление. Отричането на различните създава тревожно положение, заяви той.
Предупрежденията ни остават глас в пустиня, но ние няма да престанем да призоваваме за толерантност. Няма нищо по-важно от мирното съжителство на всички етноси в страната. Това е дълг и отговорност на всички политици и граждани в държавата, но най-вече на управляващите. Не можеш да едновременно да гарантираш етническия мир и да толерираш езика на омразата, подчерта Карадайъ.

Не е нормално носенето на забрадка да е проблем, да е забранено със закон. Ще поискаме спешни мерки за поправка, каза председателят на ДПС.

Включването във властта на крайни националисти и лъжепатриоти застрашава демокрацията и мира в нашата страна. Нека се освободим от това, което ни отдалечава от европейските ценности и руши демокрацията. ДПС остро осъжда всяка проява на разделение и омраза. Нека всички да работим за модел на поведение, който да гарантира стабилност и сигурност, каза още Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5029 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
превод

2017.06.28 | 14:07

3
Всъщност иска да каже: Да станат патриотите - да седнат депИсе-ту на стола. Що ни взехте паничката? Не че им пука за шалвари и чалми.

2017.06.28 | 13:59

2
Мустафа султан бей ,какво общо имат тука националистите .Престъпната десетоноемврийска превратна демокрация е виновна,в която вие също сте участници .Мирувай и гледай и се радвайте на Борисов -Пеевски -Доган
гошо

2017.06.28 | 13:58

1
Марш от българските земи,махай се в Манафия,турчин!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини