Пленарната зала събра лекарския елит

  • 27 юни 2017 16:30

  • 138
  • 0
Пленарната зала събра лекарския елит
© Novini.bg

Председателят на парламента Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в поздрави всички номинирани лекари, на които вярваме. Той връчи наградите на трима млади и трима опитни лекари, които отговарят на очакванията на българите за медиците.

На церемонията бе отличен и най-възрастният лекар в България, който продължава да практикува. Инициативата „Лекарите, на които вярваме” се реализира от 2010 г. 409 медици са класирани досега от пациентите. Тази година има излъчени и 29 стоматолози, предаде репортер на Novini.bg.

Парламентарният шеф сподели, че днес в залата има по-голяма интелектуална мощ и добри сърца. Той е доволен да е сред тези, които лекуват хората. Главчев очаква интересна дискусия какво да се подобри в здравната система.

Здравният министър Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. също поздрави колегите си. „Да се намираме в тази зала е изключително вълнуващо, смята той. За мен е чест да бъда тук с вас- цвета на медицинското съсловие“, каза Петров. „В последните години доверието е най-дефицитната стока в България“, убеден е министърът. „За разлика от други сфери в здравния сектор доверието не се купувало. Нещата не са толкова зле, зависи с какви очи ги гледаш“, изтъкна Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г.. „Предлагам ви да бъдем оптимисти“, подчерта той. Според него проблемите трябвало да бъдат сложени на масата.

Министърът подчерта, че настоява за електронно здравеопазване и то в срокове. Няма време за мислене, по мнението на Петров. „Здравеопазването функционира с обществен ресурс и парите на пациентите, обясни здравният министър. Ще трябва да се вземат тежки решения“, смята още той. „Трябва да търсим максималният консенсус“, поиска министър Петров. „Не всичко има цена“, предупреди той.

Недоволен е, че пациентите често гледат на лекарите като на врагове. „Расте средното заплащане в сектора. Спешната помощ винаги е била проблем, но тя функционира добре и аз съм доволен“, сподели Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г.. „Здравните грижи са доста по-достъпни в сравнение с много европейски страни“, похвали се той.

Доктор Весел Кантарджиев от ВМА бе от най-новите отличени лекари. Венцислав Мутафчийски, който сега оглавява ВМА също бе награден. Другите имена са Валерия Хаджийска от Александровска болница, Борис Бобов от същата болница, доц. Христо Шивачев от Пирогов, както и Златин Пенов от същото лечебно заведение. Зъболекарят Деница Пенова също получи награда.

На 95 години Йордан Танев продължава да работи. Най-възрастният микробиолог бе посрещнат на крака и с бурни аплаузи.

Последвайте канала на

Нора Виткова
138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини