БСП: Изпълнителната комисия на ГЕРБ е като Политбюро

  • 12 януари 2012 07:46

  • 944
  • 0
БСП: Изпълнителната комисия на ГЕРБ е като Политбюро
©

Няма нещо неизяснено около смяната на председателя на Столичния общински съвет. Според мен тя се дължи на натрупаната умора у досегашната председател Андрей Иванов, който съвместяваше тази длъжност с поста председател на софийската организация на ГЕРБ.

Това каза в сутрешния блок на БНТ общинският съветник от ГЕРБ Орлин Иванов

Според него е нормално Иванов да отстъпи мястото на по-млад и енергичен човек като Елен Герджиков. По повод сигналите за корупция и лобизъм срещу досегашния председател на СОС, Орлин Иванов каза, че е имало проверки, които не са

Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев каза, че Орлин Иванов не си вярва на думите и че смяната не може да се обяснява с медийните атаки, но това си е работа на ГЕРБ. "Въпросът е, че Общинският съвет тръгва с фалстарт. Вижда се, че лобита и икономическа интереси диктуват политиката на ГЕРБ. Беше ясно, че Андрей Иванов е като бомба, която цъка в СОС, затова премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г го смени. Въпросът е какво правим оттук нататък, защото Изпълнителната комисия на ГЕРБ се превръща в нещо като Политбюро на БКП - тя назначава и маха председателя на Общинския съвет. Изборът на председател на Общинския съвет трябва да се прави пред Общинския съвет, подаването на оставка също, другото ни връща във времето преди 1989 г.", заяви Бойчев.

Зам.-председателят на СОС Вили Лилков от ДСБ посочи, че в последните години Общинският съвет се е превърнал в един орган, който само узаконява волята на кмета. Той е категоричен, че съветът трябва да започне да работи като истински политически орган, защото след два дни започва обсъждане на столичния бюджет. СОС не трябва да се започва с вътрешнополитическите борби в ГЕРБ", категоричен бе Лилков.

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки се съгласи, че борбата за власт в ГЕРБ не е значима за обществото, а Столичният общински съвет трябва да се занимава с важни за гражданите проблеми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини