Бивш седесар към Борисов: Не позволявайте Бузлуджа да стане реклама на комунизма

  • 22 юни 2017 11:09

  • 18874
  • 5
Бивш седесар към Борисов: Не позволявайте Бузлуджа да стане реклама на комунизма
© Булфото (Архив)

Изразяваме дълбокото си възмущение от идеята за предоставяне на паметника „Бузлуджа“ в собственост на БСП. Този паметник, който е един от зловещите символите на комунизма, даден в ръцете на преименуваната, но непроменена БКП, ще бъде превърнат в международен център за поклоннически туризъм и реклама на комунистическия режим. В това е убеден Иван Сотиров, председател на Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ ДОМ. Той е бивш депутат и зам.-председател на СДС.

Той изпрати отворено писмо до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. В него посочва, че Бузлуджа може да бъде употребен за политически цели. Сотиров припомня за вредите от комунистическия режим.

"Припомняме, че миналата година парламентарната група на вашата партия ГЕРБ внесе в Народното събрание и гласува на първо четене промени в Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Предоставянето на паметника „Бузлуджа“ на БСП ще бъде гавра с паметта на стотиците хиляди избити и репресирани от комунистическия режим и за техните близки. Позорно ще е Правителството на България да абдикира от своите задължения, за да предостави възможност на БСП да превърне родината ни в комунистическия резерват на евроатлантическия свят", се казва още в писмото на ДОМ.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
18874 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.06.24 | 15:38

5
нали Боко им го даваше ,а те не искаха да си го вземат.сега когато си го искат,си измислят причини да не им го дадат.тогава защо не го реставрират.

2017.06.24 | 13:39

3
НАПЪЛНО Е ПРАВ ИВАН СОТИРОВ! БРАВО ЗА ДОСТОЙНАТА БЪЛГАРСКА ПОЗИЦИЯ!

2017.06.24 | 13:39

4
КОЙ БЕШЕ ТОЯ?
Българин

2017.06.24 | 13:38

2
Какво може да очакваш от седесар. Във всички страни по света има комунисти ,но само у нас СДС и седесари и затова сме най-бедните и живеещи лошо не само в Европа ,но и в част от Африка ,Азия и др.
противни

2017.06.22 | 20:44

1
Бойко нищо да не им дава ,както след демокрацията приватизираха и всичко направиха на кръчма ,така и сега ще стане кой дал ,кой взел е като кака Пена която вече не е к-ва. Ако им е било мило за Будлуджа на социалистите да са го поддържали ,а не сега да е една голяма тоалетна за п

Добави коментар

Водещи новини