Цветан Цветанов запозна конгресмен Питингер с политическите процеси в България и на Балканите (снимк

  • 19 юни 2017 14:37

  • 2760
  • 8
Цветан Цветанов запозна конгресмен Питингер с политическите процеси в България и на Балканите (снимк
© ПП ГЕРБ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с конгресмен Робърт Питингер, който е председател на Работната група по тероризъм и неконвенционална война в Конгреса на САЩ Робърт Питингер. Двамата разговаряха в рамките на 8-я Парламентарен форум за разузнаване и сигурност, който се провежда в латвийската столица Рига.

По време на срещата Цветанов запозна конгресмен Питингер с политическите процеси в България и на Балканите, както и с взаимодействието и трансконтиненталното сътрудничество на страната ни с европейските и американските партньори в областта на сигурността. В разговора беше обсъдена и възможността през 2018 или 2019 година България да бъде домакин на подобна интерпарламентарна среща, посветена на проблемите на сигурността.

Снимка: ПП ГЕРБ

При откриването на 8-я Парламентарен форум за разузнаване и сигурност, председателят на парламента на Латвия Инара Мюрнис заяви, че киберсигурността и противодействието на пропагандата и фалшивите новини от Кремъл са сред приоритетите на латвийските власти през последните години. Според Мюрнис европейските страни партньорите от САЩ трябва да обединят усилията си, за да изградят ефективни методи за справяне с международния тероризъм и финансирането на екстремистите.

Председателят на Комисия за национална сигурност в парламента на Латвия Солвита Аболтина подчерта, че историята на Балтийските държави трябва да държи Европа в постоянно внимание. В определени моменти фалшивите новини заплашват националните и демократични устои, нарушават начина ни на живот, застрашават правовия ред в страните ни и ние сме длъжни да гарантираме сигурността си, категорична бе Аболтина. В комбинация с нарастващия екстремизъм и тероризъм в международен план, Европа и САЩ сме принудени да увеличаваме разходите си за сигурност и мога да заявя, че много скоро Латвия вече ще заделя 2% от БВП за сигурност и отбрана.


Снимка: ПП ГЕРБ

Посланикът на САЩ в Латвия Н. Пр. Нанси Петит даде за пример, че само последната година щетите от кибератаки се изчисляват на над 400 млрд долара и подчерта, че изключителната важност на координацията и законодателното сътрудничество в областта на сигурността на транснационално ниво.

Основният инициатор на парламентарния форум от американска страна – конгресмен Робърт Питингер – заяви, че е подобни срещи са важни за обмяната на опит и за сближаването на законодателните мерки между националните парламенти от ЕС и САЩ. Това е една добра инициатива за градене на доверие, сътрудничество и общи усилия за противодействие на трансконтиненталния тероризъм, кибератаките и всички посегателства срещу демократичните процеси в нашите общества, категоричен беше още Питингер.


Снимка: ПП ГЕРБ

Заедно с председателя на вътрешната комисията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, във форума от българска страна участват още председателят на Комисията за контрол над службите Димитър Лазаров и народните представители Валентин Касабов, Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и Филип Попов.

 


Снимка: ПП ГЕРБ

Последвайте канала на

Десислава Станева
2760 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
hayabusa

2017.06.19 | 18:42

2
браво цецко,лика прилика сте си и вдигна един левел,очакваме да направиш селфи с тутан камон и многоръкия бог шива :Д

2017.06.20 | 08:17

8
А запозна ли го с далаверите кражбите които той и неговия приятел селянина от Банкя извършват.

2017.06.19 | 22:35

5
ЦВЪЦКО ПЕДЕРАСТА РАЗКАЗА ИГРАТА НА ПУТАНАТА ПУТИНГЕР...КАК .АМИ БРЪКНА МУ С ПРЪСТ В ПУТАРА.НАТА...
ШИБАН ТРОЛ

2017.06.19 | 18:36

1
гълташ ли педал долен.

2017.06.20 | 08:17

7
ВИЖТЕ НА СНИМКАТА КАК ИЗГЛЕЖДА КРАВАТА И ДО НЕЯ ТЪП ФИЗКУЛ ТУРНИК ,НА КОЙТО НАСКОРО СА МУ ГО ТУРНАЛИ В ДУПЕТО...
ти

2017.06.19 | 18:44

3
ЦЕЦО ФИЗКУЛТУРНИКА ЛИЖЕ АМЕРИКАНСКИ ЗАДНИЦИ.В ТОВА Е ДОБЪР ГРОЗНИКА.

2017.06.20 | 02:20

6
Цвъ Цвъ ще ни продаде на американците за 3 долара.
Ъ?

2017.06.19 | 22:34

4
Много се надценявате!

Добави коментар

Водещи новини