Кандидатът на Атака: Ще махна уредбата на джамията

  • 02 юни 2011 10:42

  • 1685
  • 0
Кандидатът на Атака: Ще махна уредбата на джамията
© Булфото

Това обяви ексклузивно пред TV7 самият той. Пехливанов коментира, че има визия за генералното решаване на проблемите на столицата. Той заяви, че ако бъде избран за кмет, няма да закрие джамията в София, но ще премахне високоговорителите й.

Днес трябва да бъде първото четене на Закона за устройството на територията, в който Пехливанов, като зам.-председател на Комисия по регионална политика и местно самоуправление, предлага да се прекрати порочната практика междублоковите пространства да се застрояват. Предвижда се собствениците им да се обезщетяват финансово. Напълно е възможно обаче предложените от Атака промени да не бъдат гласувани.

„Имаме саботиране и спиране на всички законодателни инициативи на „Атака“ от страна на партньорите ни от ГЕРБ, заяви изненадващо Пехливанов. Той обясни, че всички техни инициативи са блокирани от ГЕРБ, като депутатите от управляващата партия гласуват с „въздържал се“. Той даде за пример отхвърления Закон за кадастъра на Огнян Стоичков от парламентарната група на „Атака“.

Относно отцепниците от парламентараната група на „Атака“, Пехливанов коментира, че не приема предателството. „Нагледахме се на политически кенгура в последните 20 години, които скачат от партия на партия“, подчерта депутатът. Той обясни напускането на тримата депутати с факта, че най-вероятно са влезли в договорки.

Пехливанов обясни, че става въпрос и за субсидията за партиите. С напускането на парламентарната група, отцепниците щели да получават директно субсидията в размер на 200 000 лв. Годишно.

Относно темата за договори за поръчителство, които се твърди, че Волен Сидеров е задължавал депутати на „Атака“ да подписват в полза на офшорни компании на стойност 150 000 евро, Пехливанов коментира, че той не е подписвал подобен документ. „Не трябва да третираме това като скандал“, отсече депутатът от „Атака“.

Последвайте канала на

1685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини