Свалят Андрей Иванов заради система в "Софийска вода"

  • 10 януари 2012 19:05

  • 4214
  • 5
Свалят Андрей Иванов заради система в "Софийска вода"
©

Шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов ще бъде свален от поста заради проект за изграждане на информационна система на “Софийска вода”, научи “24 часа”.

Според запознати ВиК дружеството е трябвало да сключи договор с посочена от него фирма, която да изгради системата. Източници, пожелали анонимност, твърдят, че той е лобирал за фирма “Фадата”.

През април 2010 г. “Софийска вода” сключва договор за изграждане на интегрирана информационна система с консорциум СФС, в който влизат “Фадата", “С&Т България” и “СИВ АГ". Той е за 5,9 млн. лв. без ДДС.

Възлагането минава не през търг, а през процедура на договаряне, показва регистърът на поръчките. Пак оттам става ясно, че на 15 февруари м.г. договорът е предсрочно прекратен заради неизпълнение от консорциума. За близо година били направени 18% от работата и на фирмите са платени малко над 1 млн. лв. Краят на договора идва малко след като собственик на “Софийска вода” става френската “Веолия уотър”. Говори се, че Иванов се е опитал да спре прекратяването, но от “Веолия уотър” не се съгласили. От “Фадата” обясниха, че не могат да коментират без разрешение от собственика, който обаче бил в чужбина.

Очаква се тази вечер Бойко Борисов да свали доверието си от шефа на СОС Андрей Иванов и Изпълнителната комисия да гласува махането му от поста. Според предварителна информация самият Иванов трябвало да присъства на заседанието. Според някои от членовете на изпълнителната комисия най-почтено било Иванов да си подаде сам оставката. Заседанието започва след 19,30 ч във вилата в резиденция “Бояна", където живее премиерът Борисов.

Много е вероятно обаче Иванов да остане шеф на герберите в София заради добрите резултати на изборите, където Йорданка Фандъкова стана кмет на първи тур, казват запознати. Според други обаче той ще се прости и с шефското място в партийната организация. Те твърдят, че Иванов нямал големи заслуги към изборните резултати. Голяма част от висшите партийци били категорични, че начело на софийската структура трябва да застане Фандъкова, защото тя е лицето на партията в столицата. “Това е политическо решение. Веднъж вече съм отказвала този пост, тъй като имам сериозни ангажименти като кмет, а партийната работа също е много отговорна”, коментира Фандъкова. Тя посочи, че не е получавала никакви сигнали срещу Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
4214 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Радо

2012.01.11 | 04:33

2
И останалите от Герб не падат по долу от своят съпартиец едва ли са влезнали във парламента за благото на народа те са там със едничката цел да си напълнят джобовете.
ехооо

2012.01.11 | 04:33

1
ГЕРБ- Грабим Ефективно Република България!!!!
karambi

2012.01.11 | 04:33

4
тъпанар си бе..
аз

2012.01.11 | 04:33

3
До 1 и 2 - еми какво да ви се каже? БЪЛГАРСКА РАБОТА! Докъто България е пълна с Българи, това до голяма степен ще е положението. Манталитет. За това сме на това дередже. Хора като Плевнелиев са нужни, със западен манталитет. Българите кореняци са са айдути.
AlexK

2012.01.11 | 04:33

5
Е,този път Андрейчо : от "Фадата" ,няма файда...Ами има : глупавата сврака-с двата крака...

Добави коментар

Водещи новини