Законът за концесиите защитава обществения интерес, категорични са от ГЕРБ

  • 08 юни 2017 07:44

  • 1560
  • 0
Законът за концесиите защитава обществения интерес, категорични са от ГЕРБ
©

България има още 17 законопроекта по които сме в наказателна процедура. Ние не сме против приемането на закона за концесиите, а срещу някои текстове в него и начина, по който беше приет. Това каза Георги Свиленски от БСП в ефира на БТВ.

„Законът за концесиите трябва да се приеме, защото има европейска директива и това никой не го оспорва. Ние на практика сме в наказателна процедура от октомври 2016 г.“, това коментира Димитър Лазаров от ГЕРБ. „Този законопроект беше обсъждан 6 месеца от общини и на кръгли маси. Той беше проект на първо и второ гласуване. От януари до сега колегите ако бяха прочитали по една страничка от 300-те в него, щяха да разберат за какво става въпрос с поправките“.

„В конкретиката е казано, че в някои от текстовете се дава компетенция на министрите, а не на МС за стартиране на концесии. Това бе одобрено заради по-добрата оперативност“, допълни Лазаров.

От БСП се усъмниха, че това ще е в интерес на обществото. По думите на Свиленски проблем има и в сроковете. От партията се заканиха да не подкрепят законопроекта. В него отдаваме дейности и услуги.

Лазаров бе категоричен, че е бил защитен обществения интерес и уточни, че се прилага европейска директива, но не сляпо. По думите му са транспонирани законопроекта съобразно местното законодателство. Той призова да не се слагат квалификации предварително.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини