Илияна Йотова: Думата сигурност е ключова за всички европейци

  • 05 юни 2017 11:32

  • 3683
  • 1
Илияна Йотова: Думата сигурност е ключова за всички европейци
© Булфото (архив)

Във всяко едно европейско семейство ключовата дума днес е сигурност, каза вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова на дискусията "Европа отново на път.


"Няколко точки всяват тревога във всеки европеец. Една от тях е икономическата сигурност. След 10 години в Европейския съюз няма нито експертен анализ на Световната икономическа криза (2008). Прави ли ви впечатление, че от европейските документи не присъства думата социална държава, което е заложено в създаването на ЕС", попита реторично тя.

Заместник-държавният ни глава продължи с външната политика. "Очаквам с нетърпение доклада на Федерика Могерини (ръководителят на дипломацията на ЕС) за сигурността. Безпороно има постижения, но ние ние трябва да имаме нашето място", посочи още тя. Според Йотова подготвяните промени в действащата нормативна база за имигрантите и бежанците са в ущърб на страната ни.

"България е единствената стабилна държава в Югоизточна Европа. Ние трябва да дадем шанс на нашите съседи по пътя им ЕС", посочи още тя.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
комунистите УБИВАХА НЕВИННИ БЪЛГАРИ ПАК ЛИ ??????

2017.06.05 | 18:28

1
СЪС КАКВО Я ХРАНИТЕ ТАЯ СЛОНИЦА ВЕ ДРУГАРИ комунисти ?????????????????????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини