Станишев: При ГЕРБ има огромно разминаване между думи и действия (видео)

  • 10 януари 2012 14:11

  • 892
  • 0
Станишев: При ГЕРБ има огромно разминаване между думи и действия (видео)
©

През миналата година ПГ на Коалиция на България се утвърди като основна опозиционна сила в България, която се опитва да противодейства на неуспешното управление на ГЕРБ.

Това заяви на пресконференция председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По думите му, при управляващите има огромно разминаване между думи и действия. "Властта, която твърдеше, че ще лови снежинки във въздуха, допусна огромен хаос по пътищата след падналия сняг и започна да търси извинения чрез уволненията в "Автомагистрали". Управляващите си измиха ръцете с няколко чиновници, но пряка отговорност за тези проблеми носи правителството, особено регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и вътрешният министър Цветан Цветанов", категоричен бе Станишев. Той добави, че има населени места, които все още бедстват след лошото време през последните дни.

Коалиция за България ще инициира изслушване на министър-председателя в Народното събрание за позицията на България във връзка с бъдещия междуправителствен договор в ЕС, съобщи лидерът на левицата. Според БСП и досега не е ясна българската позиция за фискален съюз във връзка с кризата в еврозоната.

Политически водеща за Коалиция за България ще бъде и темата за манипулиране на изборите. БСП ще иска отмяна на някои от текстовете от Изборния кодекс, формира и работна група, която ще подготви по-цялостни промени в изборното законодателство на базата на препоръките на международните наблюдатели и наблюденията на БСП след вота миналата есен.

"Правителството работи най-вече с пиар похвати, те внушават, че нещо се случва и върши, но във всеки отделен сектор приказките рязко се разминават с действителността", заяви Станишев. БСП ще акцентира и върху Законопроект за мораториум върху проучванията на шистов газ без предварителна оценка за въздействието и ще иска местни референдуми в общините, където това ще се случва.

Вниманието ще бъде насочено и към Кодекса на труда и представителността на БТПП, за което от Коалиция за България се надяват депутатите от ГЕРБ да се вслушат в мнението на президента. БСП ще акцентира и на социалната политика, и на здравеопазването, в частност бюджета на НЗОК и снабдяването с лекарства.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини