Нинова: Изключително важно е да поставим национални приоритети наравно с европейските (видео)

  • 05 юни 2017 11:15

  • 2744
  • 8
Нинова: Изключително важно е да поставим национални приоритети наравно с европейските (видео)
©

Фактът, че днес бяха събрани политически опоненти е показателен, че когато говорим за бъдещето на България можем да сме единни. Това е подсказка как можем да продължим диалога. Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на дискусията „Европа отново на път“, предаде репортер на Novini.bg.

През тези 10 години, в които България е член на ЕС, Европа е преживяла кризи – финансова, икономическа, социална, а сега – и мигрантска. Тези кризи породиха евроскептицизъм, те поставиха европейските лидери пред изпитание и пред въпроса : "Европа: А сега накъде".

„Нашата позиция е да не допускаме Европа на различни скорости. Групи от държави-членки, които да се развиват по различен начин. Разделянето на групи не би помогнало за решаването на проблемите. „На нашето внимание са поставени 5 сценария за развитие, вероятно не са единствените. Сигурно има и 6-и, сигурно може и от 5-те да се направи най-добро и да се направи един нов. Смятаме, че това не е решение на проблемите“, каза тя.

„Изключително важно е да поставим национални приоритети наравно с европейските. Кохезионната политика да продължи след 2020 г. да преодолеем неравенствата, социалната тема, темата „Сигурност“. „Моля помислете в бъдещите преговори твърде екзотично ли е да поставим въпроса за заварено положение на българите във Великобритания след Брекзит“, обърна се тя към присъстващите.

Нинова призова правителството да направи оценка на еврочленството ни за периода от 10 г. Така, според нея ще се преодолее евроскептицизмът и ще се разкрият проблемите, пред които се изправяме о как да ги преодолеем.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2744 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.06.07 | 11:50

8
НИНОВА ..А НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ДАДЕМ ЗАДЕН ХОД ..ОТ ГЕЙЕВРОПА ПОВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ..ФОНДОВЕТЕ ОТ КОИТО БОКО СТАНА МИЛИАРДЕР ВЕЧЕ СПИРАТ ..ЗНАЧИ ОТ ТАМ САМО НА ЮНКЕР СПАРЕНИЯ ,ТРЯБВА ДА ОЧАКВАМЕ...
някои си

2017.06.07 | 11:50

5
кУрнелио защо предаваш хората които гласуваха за теб ???нали европа е лошо нали уволни що де има началник в европа а сега ти и местан други думи не знаете

2017.06.07 | 11:50

7
НЕГРАМОТНИК ..НЯКОИ СИ СЕ ПИШЕ С Й ..АМА ТИ СИ ПЕДАЛ-МОДЕРАТОРА ..ТАКА ,ЧЕ ПЕДАЛ ПРЕДАЙ СЕ ..РАЗКРИТ СИ...
до гост

2017.06.07 | 11:50

6
ей хахо аз как сте си пиша ника си е моя работа!!! а ти отиди на психиатър да те прегледа пък може да ти няма нищо
в

2017.06.05 | 20:36

1
ти не бешели върл противник на Европа??? прати ЮНКЕР на борсата за безработни, пък сега гледам заставаш в поза партер ???? да живее корнелиа морала
НИНОВА

2017.06.06 | 08:57

4
В ПАРЛАМАТА СРЕЩНАХ ЕДНА МАЦКА .ОКОЛО 150 КГ ..ПОКАНИХ Я ДА СИ ПОГОВОРИМ ,КАТО МЪЖЕ ..АМА ТЯ СЕ ИЗПЛАШИ И ИЗБЯГА ..ОТ ТОГАВА ПРАВЯ ,КАКВОТО И ТЯ ..В ПОЛИТИКАТА ,ИНАК КАТО НЕЯ ..АБЕ НЕ ДАВАМ ГЪЗА СИ ..СТРАХ МЕ Е...

2017.06.05 | 20:53

2
А НЕ ТАКА В ГЕЙЕВРОПА Е ПРЕКРАСНО ..ПОЛЗВАТ НИ ЗА РОБИ НИСКОПЛАТЕНИ ,ДА ИМ ЧИСТИМ КЕНЕФИТЕ ,ДА ИМ МИЕМ ЧИНИИТЕ,ДА ИМ СЕ КЛАНЯМЕ И ДА ЙЕСКАМЕ ..ЙЕС МЕМ ,ЙЕС СЪР ..ДА ВИ ГО ВКАРАМ ЛИ В ДУПЕТО РОШАВО,НЕМИТО..И КАТО ДОЙДЕМ В ОТПУСКА ДА РАЗКАЗВАМЕ НА ПЕДАЛИТЕ ..КОЛКО Е ПРЕКРАСНО..
някои си

2017.06.05 | 20:54

3
премери си температурата пий си хапчето за нерви и не пиши тука ,че ти личи колко си малко умен

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини