Цветанов към БСП: В парламента не трябва да се делим на Ние и Вие (видео)

  • 01 юни 2017 11:19

  • 3811
  • 12
Цветанов към БСП: В парламента не трябва да се делим на Ние и Вие (видео)
© parliament.bg

Мотивите за оставката са несъстоятелни. По начина по който върви дебатът, е ясно, че е само да има някаква дейност от ПГ на БСП, за да покажат, че имат някакъв характер. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на дебата по искането за оставка на председателя на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Защо не напуснахте парламента вчера, както говорехте – защото няма как да застанете пред избирателите си. Сегашната ви парламентарна група се различава от предишните, с които можеше да се говори много градивно в комисиите и в пленарна зала, обърна се Цветанов към левицата.

Количеството внесени законопроекти не е равно на качеството на това, което излиза от българския парламент. Когато има законодателство, което пряко кореспондира с поетите ангажименти, част от него трябва да мине и през Министерски съвет. Можеше да внесем антикорупционното законодателство още от първия ден, но не го внесохме, защото трябва да мине през обществено обсъждане. Ние никога не сме претендирали, че сме най-можещите, а сме се съобразвали с общественото мнение, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Главчев е изключително ерудиран човек и добър професионалист. На председателски съвет винаги е давал думата на всеки да каже своето мнение, но извън съвета, в зала, народните представители показват друго лице. От първия ден всеки заявяваше, че ще има позиция, но никой не говореше за агресия. Вие дадохте този тон, когато ни попречихте да прочетем декларация по случай 24 май. Всичко, което правим в този парламент, се трупа на институцията. Молбата ми е да затворим тази страница и да започнем да работим по същество. Правителството внесе в сряда законопроект за промяна на Наказателния кодекс, готови сме и с промени в Закона за движение по пътищата. Има теми, по които можем да се обединяваме, обърна се Цветанов към БСП.

Трябва да говорим смислено и обективно и да намалим напрежението. Ако вървим по пътя на агресивните декларации, няма да бъде добре нито за нас, нито за вас, но най-вече няма да бъде добре за българския народ. Не трябва да се делим на Ние и Вие. Можем да се делим така по време на предизборните кампании, но когато влезем в парламента, всеки един от нас е равен, народни представители сме. Независимо от коя политическа сила сме избрани, трябва да работим за развитието на регионите, от които сме избрани. В този парламент имаме още три години и девет месеца. Ако не сме отговорни, по-добре да си заминаваме, но искаме да изкараме целия мандат, защото ни предстои и европейско председателство, предстоят важни решения. Поднасям извинения от името на ПГ на ГЕРБ за декларациите, ако някой се е почувствал засегнат, призовавам и колегите от другите парламентарни групи да направят същото, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

За лично обяснение на трибуната излезе председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Няма как да приема, че преди изборите сме Ние и Вие, а след изборите сме заедно. Това е предателство към избирателите. Няма как политически и идеологически да сме различни, а след изборите да сме заедно. Тази колаборация доведе до обезличаване на лявото и дясното в Европа. Ние оставаме различни и сме алтернатива. Но трябва да сме заедно, когато става дума за България, заяви Нинова.

На брифинг в парламента, попитан как ще коментира, че ПГ на "Воля" гласува "за" оставката на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посочи: "Нямаме разговори за начина, по който трябва да гласуват народните представители от която и да е било парламентарна група. Това е тяхно политическо решение".

За нас България е над всичко, българският парламент и правителство трябва да бъдат стабилни, защото обществото очаква това от нас. Г-н Главчев има доверие и самото гласуване го показа, оттук нататък всеки от нас трябва да направи промяна на своето поведение. Заявих днес и се извиних за декларациите, които имахме през последните седмици, те бяха провокирани като съдържание след декларациите на БСП. Няма да бъдем тези, които ще нарушат правилата в българския парламент. Нашите декларации няма да бъдат с обидни квалификации, със засилване на омразата, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

На въпрос кога Обединени патриоти и ГЕРБ ще бъдат готови с управленска програма Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа коментира: "По тема "Сигурност" вече имаме съответните срокове, в които ще бъдат изпълнени всичките ни предизборни обещания".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3811 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.01 | 18:33

12
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
bivsh atakist

2017.06.01 | 18:33

11
ТРЯБВА ДА ИЗМЕТЕМ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ БСП ! САМО ГЕРБ !

2017.06.01 | 17:27

10
Правилно-ооо! Никакво делене! Еднакви сте си... Всички сте маскари. Откровени маскари и нищо повече!
фдффд

2017.06.01 | 16:27

9
Няма как да стане,БСП-арите са озверели от глад! Вече не се издържа,готови са на всичко за да саботират всякакъв вид дейност! Това е стара комунистическа тактика, но за толкова години не са се научили че това освен че вреди на всички, вреди и на тях! Вървят по хлъзгава наклонен

2017.06.01 | 14:14

6
НЕ ФЪФЛИ БЕ ПЕДАЛ И ГО ИЗПЛЮЙ ТОЯ ЧЕРНИЯ ..ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПУСНЕ...
bivsh atakist

2017.06.01 | 16:27

8
ДЯВОЛА ЦВЕТАНОВ ВЕЛИКИЯ ВЕЗИР НА БОКОЛАНДИЯ

2017.06.01 | 14:14

2
ВЕЗИР -ПЕДЕРАСТ ? САМО ВЪВ БОКОЛАНДИЯ ..ПЕДАЛИТЕ СТАВАТ ПЪРВИ ..ПЕДАЛИ..

2017.06.01 | 14:15

7
В ПАРЛАМАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛИМ ,НИЕ ОТ ГРОБ -ПЕДАЛИТЕ И ОТ БСП -ЕВАЧИТЕ...ВИНАГИ ЗАЕДНО ,НИЕ ОТ ПРЕД ,А БСП ,ЗАД НАС..
Веселин Василев

2017.06.01 | 14:14

4
Да, ама се делите.

2017.06.01 | 14:14

5
НА ГЪЗОВЕ ,ПОДГЪЗОВЕ ,МАЛКИ ГЪЗЧЕТА И КУР.ВИЧКИ ОТ ГРОБ..
коко

2017.06.01 | 14:14

3
Цветанов ,Ц колкото по малко хора бъркат в кацата с мед , толкова по добре за?.

2017.06.01 | 13:08

1
ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ КОМУНИСТО-ДЖИХАДИСТИТЕ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини