В НС гледат искането за оставка на председателя Димитър Главчев?

  • 01 юни 2017 07:39

  • 2264
  • 2
В НС гледат искането за оставка на председателя Димитър Главчев?
© Булфото (архив)

В рамките на днешното си пленарно заседание се очаква парламентът да разгледа искането за предсрочно освобождаване на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в от поста председател на Народното събрание.

Проекторешението е внесено в деловодството на парламента вчера, 31 май, от ПГ на „БСП за България”. Под него са се подписали всичките 80 депутати от групата. В мотивите му от БСП посочват, че искането е заради системно неизпълнение на задълженията и превишаване на правата от страна на Главчев. Според БСП вместо Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в да осигурява равенството на всички народни представители, той е наложил двойни стандарти. От БСП се мотивират, че не е допустимо Народното събрание да се превръща в поле на налагане на груба цензура, а председателят да позволява конструктивният дебат и ефективната работа да бъдат заменяни с непрекъснати и безсмислени скандали. От своя страна Главчев заяви, че е готов да се откаже от поста, ако е необходимият виновник, за да може Народното събрание и държавните органи да работят спокойно.

На вниманието на депутатите са поставени и промени в Закона за енергетиката, които ще бъдат разгледани на първо гласуване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.01 | 11:31

2
КАКВО ПИШЕ ПО ЧЕРВЕНИТЕ КОЧИНИ? СОЦИАЛИСТИ ПИСКАЛИ ПРОТИВ ГЛАВЧЕВ? ХАХАХАХА
bivsh atakist

2017.06.01 | 11:31

1
без главунчев няма да мине.БОКОЛАНДИЯ ще бъде в траур.ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини