Карадайъ: 28 г. показваме правилния път за развитие на нашата Родина, който ни посочи д-р Ахмед Дога

  • 28 май 2017 16:56

  • 38895
  • 22
Карадайъ: 28 г. показваме правилния път за развитие на нашата Родина, който ни посочи д-р Ахмед Дога
© ДПС

Днес в с. Руен, община Руен пристигна председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и цялото ръководство на ДПС за да отбележат 38-мата годишнина на общината и паметта на жертвите на т.нар. „възродителен процес”.

На събитието присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Янко Янков, Илхан Кючюк-председател на Младежко ДПС и евродепутат, зам.-председателите на ПГ на ДПС и народни представители Хамид Хамид и Халил Летифов,народните представители Севим Али, д-р Хасан Адемов, Велислава Кръстева, Ихсан Хаккъ, Джейхан Ибрямов и Танер Али, Дурхан Мустафа-член на ЦОБ, Ахмед Сюлейман-областен председател на ДПС Бургас и кмет-домакин на събитието Исмаил Осман, общински кметове и местни и общински председатели на ДПС, членовете на ЦОС на Младежко ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. Мероприятие бе уважено и от гости от Турция - Мехмед Гидер-зам.-кмет на община Къркларели, Перихан Лачин-секретар на община Къркларели, Тахсин Генджай-общински съветник-Къркларели, Варол Шен-представител на ДПС-Къркларели, Лютви Йозгюр-председател на Балгьоч гр. Ялова и екипа му, Гюнер Четин-представител на ДПС-район Тракия, Мустафа Кър-представител на община Ялова, Заид Йълмаз-представител на ДПС-Къркларели, Нуретин Йозтюрк-представител на ДПС-Чайърова, Джемалетин Шен-представител на ДПС-Гебзе, Байрам Шен-председател на спортен клуб-Балкан гр. Гебзе, Исмаил Абилов-олимпийски шампион по борба, Ефраим Камбероглу-председател на Балтюрк Авджълар и европейски шампион по борба, Нермедин Селимоглу-европейски шампион по борба.

Пред събралото се множество председателят Карадайъ припомни „Както всяка година, 28 години се събираме в Руен за да почетем паметта на нашите герои, чийто горди и достойни потомци сме ние! Да почетем тяхната памет, защото ние сме длъжни да се учим от нашата история и да си вземем историческите поуки. За това ние се връщаме към онези процеси за да си направим равносметка от днешна гледна точка, да ги пречупим през политическата ситуация на днешните събития и да видим докъде сме стигнали. Защото ако преди 28 години трябваше да се обединяваме, за да се изправим срещу едни грозни процеси. Процеси, които потъпкаха достойнството ни, които отнеха имената, които се опитаха да забранят езика ни , които забраняваха нашата религия и култура. Поотделно, но с еднакъв модел, успяваха да ни потъпчат. Но 89-та година благодарение на д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, ние се обединихме и това обединение се нарича Движение за права и свободи. 28 години проповядваме една политика на заедност и единство, в името на правата и свободите за да има стабилност и мир в нашата Родина.” „Единствената организация против тоталитарната система-това сме ние!” бе категоричен Карадайъ

Председателят на ДПС направи равносметка на политическата ситуация през последните години и заяви „От днешна гледна точка, виждаме какви процеси се развиваха. Преди две години установихме, че езикът на омразата стана официален език-политици говориха от медиите с език на омразата, нещо повече от трибуната се лееше езикът на омразата.Омразата, разделението и противопоставяне влезе и в законодателствоето, този процес трябва да спре и да прекъсне и ние през президенстките избори ще направим ,така че да дойдат предсрочни парламентарни, за да не могат фашистите да са във властта.”

Карадайъ се обърна „Онези,които се обяват за нови, станаха предатели и за нашата общност и за нашата Родина. Единственото нова при тях е, че са предатели. Тяхната лъжа направи така, че 100 хил. гласа да отидат на вятъра, те допринесоха в полза на нацистите, на националисти, на фашистите,които официално влязоха във властта. Политиката на предателите се гради на фалш и лъжа.”

„28 години показваме правилния път за развитие на нашата Родина. Нашата философия е толерантност и мир, заедност и единство, за нас различния не е враг. Заедно с другия, ние искаме да градим по-доброто бъдеще и на нас и нашите деца.”

Карадайъ заключи своето изказване с призив към събралото се множество „Призовавам да бъдем силни за да можем да отстояваме нашата кауза. Каузата за толерантност и мир в Региона, за заедност и обединение, за правата и свободите в нашата Родина и региона, за стабилност и сигурност в нашата Родина. За да отстояваме тази политика трябва да сме силни, а нашата сила извира от нашето единство и всеки един, който се опитва да ни разединява е наш враг и ще се борим против него.”

Танцова група от община Силиври подари на председателя на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, портрет на Мустафа Кемал Ататюрк.

Вчера в Медовец, където ДПС традиционно провежда възпоменателен митинг в памет на жертвите на тоталитарния режим Карадайъ каза „Пак сме заедно и единни. Както беше миналата година и през последните 28 години. Събираме се да почетем жертвите в борбата за правата и свободите. На последните избори ни разделиха, но ние ще се борим с тези които ни разделиха. Ние ще се борим и за правата и свободите и на тези, които се объркаха.”

Последвайте канала на

Филип Епитропов
38895 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2017.06.11 | 02:08

22
КАКВО Я ДЪРЖИШ ТАЯ ТУРСКА ГЛАВА БЕ ЦИГАНИН?
!?!?!?

2017.06.11 | 02:08

21
И каква е разликата с ДОСТ? Едните се кланят на Ердоган - другите на Ататюрк - все на турци се кланят. Тогава що не се изселят там, а стоят тук? Аааа - сетих се - тук е тяхната родина, ама им се ще да е с тия лидери, на които се кланят.
Чичо Ади

2017.06.11 | 02:08

20
Екстрадация на такива цигани!!! ВЪН
осман

2017.06.11 | 02:07

18
Да живее Велика Турция

2017.06.11 | 02:08

19
da ti akam v ustata
вд

2017.06.11 | 02:07

17
но кълни майко проклинай таз черна турска прокуда....Мръсни фесове не можете български да говорите ,а станахте милионери в нашата България,никога ТЕЗИ няма да защитят БЪЛГАРИЯ
ГОШО

2017.06.11 | 02:07

16
Този дупедавец не е и турчин. Не се знае кои го е е'ал, за първи път, но сега не стада от запек. ПРОДАЖНИК /помак/
kolyo, balgarski razuznavatelni slujbi

2017.06.11 | 02:06

14
hey smotan depesarin kade se sravnqva6 s velikiq ATATURK
evreina

2017.06.11 | 02:07

15
skapani depesari, DOST 6te vi razkaje igrata
Маша

2017.06.11 | 02:06

13
Родината ти е където си се родил. Родителите на Ататюрк са български помаци от Родопите. Но който смята, че е турчин, да мине оттатък, където се нарича Турция. Или още ви се коли? Прочетете "Видрица" на поп Минчо Кънчев. И "Разорението на тракийските българи". Има още много кни

2017.06.11 | 02:05

11
карадайъ, кажи нещо за терористичните актове над жени и деца довели до възродителния процес
Никола

2017.06.11 | 02:05

12
Ние не го тобелязваме,но си спомняме за него на 3 март и на 2 юни!
иван

2017.06.11 | 02:04

10
Уважаеми българи, пишете само на кирилица!

2017.05.29 | 08:03

4
4ETI DUMITE -SMISALA

Добави коментар

Водещи новини