От ДСБ искат промени в Закона за защита на конкуренцията

  • 09 януари 2012 12:28

  • 945
  • 0
От ДСБ искат промени в Закона за защита на конкуренцията
©

Демократи за силна България предлагат промени в Закона за защита на конкуренцията. Според тях нарушаването на правата на конкуренцията бърка дълбоко в джоба на българите.

"Управлението на ГЕРБ не само не помага, но и вреди на конкурентната среда. Комисията за защита на конкуренцията стана играч с недобра роля", обясни Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, цитиран от "Стандарт Нюз". По думите на колегата му Димитър Бъчваров 50 на сто от фирмите били с 0 брой заети места. Това означавало, че дребния и семеен бизнес е разрушен. Демонтира се моторът на икономиката - дребните и средни фирми вече изчезват, обясни Бъчваров. Според него оставали структури, които извършват престъпление срещу конкуренцията. Той отбеляза, че захарта у нас е скочила с 50 на сто докато цената й на европейските пазари е паднала с 20 %. В закона на ДСБ ще се настоява КЗК да взима мерки навреме, а не да тича след събитията, да има прозрачност и ефективно взаимодействие между институциите.

Хората на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - предлагат всички актове на комисията да бъдат публични и да се качат в интернет. Веселин Методиев отбеляза, че за първи път в новата българска история политик признава за политическа корупция. Той визира изказване на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че мнозинството се формира с плащане, което било нарушение на Конституцията. ДСБ ще се обърне към Сметната палата, за да се проследят къде отиват парите на независимите депутати, част от които са в ГЕРБ. Става дума за сериозни суми, защото издръжката на един парламентарист е 17 000 лева месечно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини