Томислав Дончев: Усвояването на пари е погрешен рефлекс (видео)

  • 11 май 2017 11:20

  • 2631
  • 1
Томислав Дончев: Усвояването на пари е погрешен рефлекс (видео)
©

Към момента имаме целия възможен спектър от източници на финансиране. Това отваря различни възможности, но в повечето случаи повечето от тези източници финансират сепаративни мероприятия. До момента енергията на тези източници е по-скоро пожелателна, каза вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник конференция на тема: "Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции ЕФСИ, план Юнкер".

Абсолютно убеден съм, че възможностите за хибридно финансиране в рамките на един проект не са изчерпани. Има какво още да се говори и по темата за традиционното грантово финансиране и използването на финансовите инструменти. По дефиниция европейското грантово финансиране финансира това, което не може да бъде финансирано по друг начин, заяви Дончев.

Само след няколко години делът на финансовите инструменти ще бъде много по-голям и колкото по-рано се подготвим, толкова по-добре. Много важно е как да направим прехода, базиран на мисленето "усвояване на пари". Усвояването на пари е погрешен рефлекс. Правилният рефлекс е, когато имаш идея, откъде да се намери финансирането, кой е готов да инвестира в тази идея, коментира вицепремиерът.

Председателството на Съвета на Европейския съюз не е само чиновнически ангажимент. Ние ще сме в позицията да модерираме няколко теми, сред които и тази за кохезионната политика. Тези преговори ще бъдат много различни и ние трябва да тръгнем с най-добрата кройка. Тук моделът "кой колко ще получи" не работи. Аргументът "ние все още сме бедни, затова ни дължите финансиране", не е добър. Работят аргументи като свързаност и сигурност на границите, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bivsh atakist

2018.03.13 | 17:20

1
ot pove4e ot 10 godini gerb se zanimavat,da naemem za rabotata edni nashi hora.egati i evrointegratsiata.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини